Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

"Στον αέρα" η ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε. το 2014

greek-EU-flags
Σημεία των καιρών, και σε κάθε περίπτωση… διηγώντας τα να κλας. Όπως αποκαλύπτει η στήλη “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, το site της ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το πρώτο εξάμηνο του 2014, έχει… καταληφθεί από χάκερς, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια “ανακατάληψής” του.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο ιστότοπος “www.eu2014.gr”, τον οποίο θα χρησιμοποιήσει η ελληνική Προεδρία από τον Ιανουάριο του 2014 έχει προ πολλού καταληφθεί από μπλόγκερ, δείγμα της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες τόσα σημαντικά γεγονότα.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο εν λόγω μπλόγκερ αναρτά στο site αντιευρωπαϊκό υλικό, όπως για παράδειγμα την ερώτηση (στα αγγλικά) για το αν η Ελλάδα θα βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014, ή θα έχει αποχωρήσει λόγω χρεοκοπίας.
Το γραφείο της ελληνικής Προεδρίας τρέχει πλέον ασθμαίνοντας να βρει λύση στο πρόβλημα, που πιθανότατα θα αφορά το… χακάρισμα του χάκερ, καθώς θεωρείται δύσκολο να παραχωρήσει οικειοθελώς τη σελίδα.

ysterografa.gr