Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ . NIKOY ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ. ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟ


Με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ.κ. Αμβρόσιο, συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Αιγίου προκειμένου και επισήμως να τον ενημερώσει για την ίδρυση και την αυτόνομη κάθοδο του "ΧΡΙ.Κ.Ε." στις επικείμενες ευρωεκλογές, καθώς και για να πάρει την ευχή και την ευλογία του αφού είναι ο επιχώριος ποιμενάρχης της εκλογικής του περιφέρειας, όπου σχεδόν επί μία 25ετία εκλέγεται Βουλευτής Αχαΐας.
Ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κ. Ν. Νικολόπουλος παρουσιάζοντας τις θέσεις του νέου κόμματος στον κ.κ. Αμβρόσιο τόνισε ότι «θεμέλιος λίθος»  του ΧΡΙ.Κ.Ε είναι η Ελληνορθόδοξη διδασκαλία και παράδοση, η οποία συνάδει απόλυτα με την δημοκρατική αντίληψη και την άσκηση πολιτικής υπέρ του κοινωνικού συνόλου, ιδιαιτέρως δε, υπέρ των αδυνάτων πολιτών  και των ευπαθών ομάδων. 
Δεσμεύθηκε όπως και μέχρι σήμερα, να συνεχίσει να είναι αρωγός στο Θεάρεστο και πολυσχιδές κοινωνικό έργο του κ. Αμβρόσιου, αλλά και στα αιτήματα της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την συνεργασία μέσω της νέας μόνιμης επιτροπής που έχει δημιουργηθεί στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, για την υποβοήθηση του έργου της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Αντικείμενο επίσης της συζήτησης των δύο ανδρών, αποτέλεσαν και τα πρόσφατα γεγονότα με την κατάθεση του αποκαλούμενου «αντιρατσιστικού νόμου», στον οποίο αντιδρά η συντριπτική πλειονότητα των εκκλησιαστικών παραγόντων, με «σημαιοφόρο» τον Άγιο Καλαβρύτων, ο οποίος ορθά διέγνωσε τον κίνδυνο στέρησης της ελευθερίας στον λόγο και την άποψη.
Επιπλέον αντηλλάγησαν απόψεις και γύρω από την ενεργοποίηση του νόμου -από 1ης Ιουνίου- που θεσμοθετεί την υποχρεωτική δωρεά οργάνων που σχετικά πρόσφατα θέσπισε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Κατά την συζήτηση διαπιστώθηκαν α) η κοινή θέση και στάση στον αποκαλούμενο. αντιρατσιστικό «νόμο Ρουπακιώτη» και β) οι ίδιες αγωνίες για την εικαζόμενη συναίνεση του δότη για την δωρεά οργάνων.

 Χριστιανοδημοκράτες Ελλάδος