Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Καθάρισε με Λάζαρο η Εθνική, 1-0 στη Λιθουανία

lazaros
Η Εθνική ομάδα με το παρθενικό γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου πέρασε νικηφόρα (1-0) από την έδρα της Λιθουανίας και συνεχίζει το κυνήγι της Βοσνίας, που νωρίτερα είχε νικήσει εύκολα (5-0) την Λετονία. Παράλληλα, η γαλανόλευκη ευνοήθηκε από την ισοπαλία της Σλοβακίας στο Λιχτενστάιν και είναι το φαβορί για την δεύτερη θέση.

Ο στόχος επετεύχθη, έστω χωρίς λάμψη. Αλλωστε, σε αυτή τη διαδικασία των προκριματικών, αυτό που μένει στο τέλος είναι η ουσία και οι βαθμοί, όχι οι καλές εμφανίσεις. Η Ελλάδα νίκησε 1-0 την Λιθουανία στο Βίλνιους, στο συνθετικό χλοοτάπητα του «LFF Stadium» και παρέμεινε στο -3 από την Βοσνία, που συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του 7ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Κέρδος για τη γαλανόλευκη , που δεν είχε καλή απόδοση, οι τρεις βαθμοί στον 6ο αγώνα της στο γκρουπ (άτυπη έναρξη του δεύτερου γύρου) και η εδραίωση στη δεύτερη θέση (οδηγεί στα μπαράζ), καθώς η Σλοβακία έμεινε στο 1-1 εκτός έδρας με το Λιχτεστάιν και με τους 9 βαθμούς είναι στο -4 από την Ελλάδα (13 πόντοι).
 Η Ελλάδα προσπάθησε να βρει τα «πατήματά» της στο συνθετικό χλοοτάπητα και έτσι η απόδοσή της δεν κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα. Ωστόσο ευτύχησε να προηγηθεί στο 20' με κοντινή κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου στο 20' και έτσι είχε πετύχει το στόχο της. Εύκολη ανάπτυξη δεν υπήρχε, αλλά ούτε και απειλή από τους Λιθουανούς, με εξαίρεση το σουτ του Μικούκις που «καθάρισε» ο Καρνέζης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα έλεγξε το ρυθμό, με την κούραση να είναι εμφανής και τα προβλήματα τραυματισμών να εμφανίζονται (αναγκαστικές αλλαγές των Χολέμπας στο ημίχρονο και Γκέκα στο 65'. Ουσιαστικά οι Λιθουανοί απείλησαν μόνο στο 60' με το μακρινό σουτ του Ιβασκεβίτσιους και έκτοτε τίποτε, παρά κάποια κόρνερ που κέρδισαν.
Στο ίδιο διάστημα, η Ελλάδα άγγιξε το 2-0 με τον Γκέκα στο 49', είχε το δοκάρι του Σαλπιγγίδη στο 90' και δύο καλές στιγμές με Γκέκα (63') και Σαμαρά (81'). Το 1-0 δεν άλλαξε ως το τέλος, η νίκη ήρθε άνετα αν και πάντα το «εύθραυστο» σκορ κράτησε άπαντες σε εγρήγορση ως το τέλος.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Ζούμπας, Στανκεβίτσιους, Μικολιούνας (73' Ζούλπα), Κιγιάνσκας, Μικούκις, Βορόμπσκι, Εντ. Τσεσνάουσκις, Πάνκα, Καλόνας, Ιβασκεβίτσιους (86' Ελιόσους), Ματουλεβίτσιους (86' Ντ. Τσεσνάουσκις).
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας (46' Τζαβέλλας), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Καραγκούνης, Κατσουράνης (85' Τζιόλης), Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς, Γκέκας (65' Σαλπιγγίδης).