Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟ​Σ


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η  Αναπληρώτρια Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, Δρ. Τέτα Διαμαντοπούλου, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Η 31η Μαΐου έχει καθιερωθεί από το ΠΟΥ σαν την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος για να μας υπενθυμίζει τις καταστροφικές συνέπειές του στην υγεία των ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ κάθε χρόνο χάνονται από το κάπνισμα πάνω  από 5 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 600 χιλιάδες είναι παθητικοί καπνιστές

Οι Έλληνες κατατάσσονται στους πλέον φανατικούς καπνιστές της Ευρώπης.

Υπενθυμίζουμε ότι το κάπνισμα αυξάνει τη συχνότητα εμφάνισης σοβαρών νοσημάτων αλλά και τη θνησιμότητα από αυτά τα νοσήματα, που είναι στεφανιαία νόσος (έμφραγμα), καρκίνος του πνεύμονα, του λάρυγγα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, αγγειακές παθήσεις, επιπλοκές στις κυήσεις.

Η προστασία των παιδιών και των εφήβων από το κάπνισμα είναι βασικό μέλημα της πολιτείας για την υγεία των μελλοντικών γενεών.

Είναι, γι’ αυτό, αναγκαία τόσο τα μέτρα κατά του καπνίσματος, όσο και η εφαρμογή μεθόδων πρόληψης, ώστε να αποθαρρυνθούν οι νέοι και οι νέες να το αρχίσουν, τονίζοντάς τους το τρίπτυχο: αγαπώ τη ζωή μου, νοιάζομαι για τον εαυτό μου, απέχω από ό,τι έχει βλαβερή συνέπεια για μένα, όπως ο καπνός».