Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : «Η αντιμετώπιση των νεοναζί απαιτεί πρόταση που ενώνει τη δημοκρατική κοινωνία.--Είναι σφάλμα να υποτιμάμε αυτό που ήδη υπάρχει.».


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις ανακοινώσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, για το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η αντιμετώπιση των νεοναζί απαιτεί πρόταση που ενώνει τη δημοκρατική κοινωνία. Όχι πρόταση που έχει συνταγματικά προβλήματα, ενώ μπλέκει κι άλλα ζητήματα και αποπροσανατολίζει.

Από την αρχή υποστηρίξαμε ότι το νομοθετικό πλαίσιο που διαθέτει η χώρα είναι ισχυρό. Μόνο βελτιωτικές προσθήκες χρειάζεται για επικαιροποίηση. Και προσθήκες καταθέτουμε. Με τρόπο σαφή και ενωτικό.

 --Είναι σφάλμα να υποτιμάμε αυτό που ήδη υπάρχει.Πολύ περισσότερο που η Ελλάδα προηγήθηκε πολλών άλλων χωρών σε αντιρατσιστική νομοθεσία.

--Είναι μεγαλύτερο σφάλμα, αντί να νομοθετούμε ενωτικά κατά των νεοναζί, να διχάζουμε τον ελληνικό λαό. Είναι φανερό ότι κατατέθηκαν προτάσεις που διχάζουν ακόμα κι εκείνους που τις υποστήριξαν!

Και είναι το πιο μεγάλο σφάλμα, αντί να απομονώνουμε τους νεοναζί, να τους δίνουμε επί πλέον προσχήματα.

Αυτή η συζήτηση κακώς πήρε τις διαστάσεις που πήρε. Με την πρότασή μας μπορεί να τελειώσει ο περιττός θόρυβος και να συμπληρωθεί αυτό που χρειάζεται στο νομικό μας σύστημα επί της ουσίας.

Η αντιμετώπιση των νεοναζί απαιτεί υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Όχι κομματικά παιχνίδια εντυπωσιασμού».