Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Στουρνάρας: Καμία περίπτωση λήψης νέων μέτρων

ÂÑÕÎÅËËÅÓ - ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÏÕ EUROGROUP (EUROKINISSI/ÓÕÌÂÏÕËÉÏ ÔÇÓ ÅÕÑÙÐÁÉÊÇÓ ÅÍÙÓÇÓ)
Ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε από τις Βρυξέλλες πως η Ελλάδα γνώριζε για το δημοσιονομικό που υπάρχει, ωστόσο, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.
Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών ήταν καθησυχαστικός και παράλληλα κατηγορηματικός, υπογραμμίζοντας πως «…δεν υπάρχει περίπτωση λήψης νέων μέτρων με μείωση μισθών, συντάξεων, ή αύξησης φόρων». Η κυβέρνηση, άλλωστε, υπογραμμίζει πως το δημοσιονομικό κενό που αναφέρει η έκθεση της Κομισιόν μπορεί να καλυφθεί.
Για το ίδιο θέμα ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, είπε ότι όλα θα εξαρτηθούν από το ύψος της ανάπτυξης το 2015 και το 2016 και ότι οποιαδήποτε πρόβλεψη αυτή τη στιγμή για πρόσθετα μέτρα είναι πρόωρη.
Ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για την έγκριση της διπλής δόσης Μαϊου – Ιουνίου από το Eurogroup και υπογράμμισε πως είναι ένα ακόμη δείγμα της καλής δουλειάς που γίνεται από την κυβέρνηση.
«Η ελληνική οικονομία μπαίνει σε νέα φάση» δήλωσε ακόμη ο Γιάννης Στουρνάρας.
Σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε: «Είναι σαφώς μία επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα πάει καλά, αλλά δεν εφησυχάζουμε». Τόνισε, δε, ότι το κλίμα στην αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup ήταν «διθυραμβικό» για τη χώρα και «καλύτερο παρά ποτέ».

ysterografa.gr