Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

CNN: Σύλληψη υπόπτου για το μακελειό στη Βοστόνη!

Σύλληψη υπόπτου για τη βομβιστική υπόθεση στη Βοστώνη
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις έρευνες των αμερικανικών αρχών για τον εντοπισμό του δράστη της βομβιστικής επίθεσης στη Βοστώνη. Το αμερικανικό δίκτυο CNN μεταδίδει αυτή την ώρα ότι οι αρχές έχουν ήδη προχωρήσει στη σύλληψη ενός υπόπτου  με βάση τις εικόνες που έχουν στη διάθεσή τους από κάμερες ασφαλείας..
Καθοριστικές για τον εντοπισμό του υπόπτου φέρεται να είναι οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα που ήταν τοποθετημένη σε κατάστημα πολύ κοντά στο σημείο της δεύτερης έκρηξης. Στις έρευνες συνεισέφερε, επίσης, βίντεο από τηλεοπτικό σταθμό της Βοστώνης.
Στο πρώτο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας να τοποθετεί μια τσάντα στην περιοχή όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις πριν από αυτές, όπως μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο πηγές των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας και της επιβολής της τάξης της Βοστόνης, τις οποίες δεν κατονόμασε.
Η εφημερίδα Boston Globe αναφέρει ότι οι ερευνητές έχουν πλέον στην διάθεσή τους και μια φωτογραφία του άνδρα που μετέφερε μια μαύρη τσάντα προς το σημείο στο οποίο σημειώθηκε η δεύτερη έκρηξη.
Εξάλλου πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι οι διωκτικές αρχές δεν έχουν ακόμη το όνομα του δράστη που πιστεύεται ότι έχει εντοπιστεί να κινείται ύποπτα στο βίντεο.
Ηίδια πηγή ανέφερε ωστόσο ότι η αστυνομία δεν αποκλείεται να δώσει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του υπόπτου, σε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες.
Μια σχετική συνέντευξη Τύπου αναμένεται να παραχωρηθεί στη Βοστώνη, στις 17:00 τοπική ώρα (00:00 ώρα Ελλάδος).

ethnos.gr