Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Το Βατικανό… ανακάλυψε τη μεσαία τάξη!

Pope-Francis
Μια ακόμη ομιλία που… αξίζει να ξαναδιαβάσει κανείς, έκανε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος έξω από τα τείχη του Βατικανού, αγκαλιάζοντας τους προσκυνητές, και επιχειρώντας και πάλι να κατεβάσει την Καθολική Εκκλησία από τον θρόνο της, ώστε να τη φέρει πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.
Ο Ποντίφικας μίλησε για την ανάγκη να τηρούν οι ιερείς τον λόγο του Θεού στην καθημερινότητά τους, και να μην τον προδίδουν, προσθέτοντας ότι πρέπει όλοι να συμβάλλουν από τη θέση στην οποία βρίσκονται, για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Καθολικής Εκκλησίας.
“Εκείνοι που μας ακούνε και μας παρατηρούν, πρέπει να βλέπουν στις πράξεις μας όσα ακούνε από τα χείλη μας. Και έτσι, να δοξάζουν τον Θεό”, ήταν τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος στη συνέχεια έκανε ένα πρωτοφανές άνοιγμα στη μεσαία τάξη.
“Υπάρχουν οι άγιοι της καθημερινότητας. Εκείνοι που με τις καθημερινές πράξεις τους φτάνουν σε επίπεδο αγιότητας. Είναι οι κρυμμένοι άγιοι, μια μεσαία τάξη αγιότητας, στην οποία μπορούμε να ανήκουμε όλοι”, πρόσθεσε ο Πάπας.
Το πολιτικό μήνυμα προφανές. Το Βατικανό “φλερτάρει” με τη μεσαία τάξη, κατανοώντας ότι αποτελεί τη σπονδυλική στήλη του μέλλοντος.

ysterografa.gr