Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Νεώτερα - Tρείς νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες στο μαραθώνιο της Βοστώνης ( LIVE ΕΙΚΟΝΑ)

photo-4
Αναστάτωση έχει προκληθεί στη Βοστώνη, καθώς δύο εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίτερα κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου που διεξάγεται στην πόλη των ΗΠΑ.
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες πριν τερματίσουν όλοι οι αθλητές, κάτι που σημαίνει πως στην περιοχή βρισκόταν σίγουρα αρκετός κόσμος.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν στα αμερικανικά δίκτυα πως είδαν ανθρώπους με αίματα κοντά στο σημείο. Το CNN μεταδίδει πως τουλάχιστον έξι άτομα έχουν τραυματιστεί, ενώ τέσσερα από αυτά είναι σοβαρά κι έχουν μεταφερθεί στην εντατική.
Οσο για τα αίτια της έκρηξης είναι άγνωστα, με τα ΜΜΕ των ΗΠΑ να μεταδίδουν σενάρια ακόμη για τρομοκρατικό χτύπημα.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox  υπάρχουν ήδη τρεις νεκροί, ενώ η πόλη της Νέας Υόρκης τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού.
Η Αστυνομία της Βοστώνης απ’ την άλλη, ενημερώνει επίσημα για δυο νεκρούς και 22 τραυματίες.
Αυτόπτες μάρτυρες μεταφέρουν ότι είδαν ακρωτηριασμένα ανθρώπινα μέλη γύρω τους, μετά τις εκρήξεις.
Πληροφορίες ωστόσο κάνουν λόγο για τρεις εκρήξεις. Και μία μέσα στο ξενοδοχείο που φιλοξενούσε την οργανωτική επιτροπή του Μαραθωνίου. Υπάρουν 6 βαριά τραυματίες ενώ σύμφωνα με το κανάλι FOX υπάρχουν 12 νεκροί!
Το Associated Press μετέδωσε πως η πρώτη ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στη βόρεια πλευρά του δρόμου Boylston, λίγο πριν τη γέφυρα που σηματοδοτεί τη γραμμή τερματισμού. Ακολούθησε δεύτερη έκρηξη δευτερόλεπτα αργότερα.
Πυκνός καπνός υψώθηκε στην περιοχή, δρομείς και εθελοντές έτρεχαν να διαφύγουν από το χάος, ενώ ματωμένοι θεατές μεταφέρονταν για την παροχή πρώτων βοηθειών στα υπαίθρια ιατρεία που είχαν στηθεί για τους συμμετέχοντες στον μαραθώνιο.
Η περιοχή έκλεισε στην κυκλοφορία.
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/ellada-kosmos/item/25211-ekrixi-nekroi-boston
Αμέσως ενημερώθηκε για την τραγωδία στη Βοστώνη ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ζήτησε από τις αρχές και τις κρατικές υπηρεσίες να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια.
Οι Μυστικές Υπηρεσίες, που είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια του Προέδρου, έδωσαν εντολή να εκκενωθεί το πεζοδρόμιο μπροστά από τον Λευκό Οίκο.
Ο Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στον δήμαρχο της Βοστώνης και τον Κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, ενώ οι Ειδικές ΔΥνάμεις που έφτασαν στο σημείο των εκρήξεων, βρήκαν άλλους δυο εκρηκτικούς μηχανισμούς.. Η αστυνομία της Βοστόνης κάνει λόγο για δύο νεκρούς και 23 τραυματίες, όπως μετέδωσε το δίκτυο CNN.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, με δηλώσεις του διαβεβαίωσε ότι οι δώδεκα Έλληνες δρομείς, που μετέχουν στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, καθώς και τα άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι καλά στην υγεία τους, αλλά έχουν σοκαριστεί.
Στις πρώτες αφηγήσεις τους ανέφεραν ότι άκουσαν πολλές και δυνατές εκρήξεις και περιέγραψαν εικόνες... πολέμου, στο συγκεκριμένο σημείο.
ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ


Live stream by Ustream

APE