Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Απόπειρα ληστείας απο 70χρονη στο Ξυλόκαστρο

Τα παραπάνω αντικείμενα βρέθηκαν στην κατοχή της 70χρονης
Απόπειρα ληστείας σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Ξυλόκαστρο απο μία 70χρονη Ελληνίδα από την Ρίζα , η οποία πήγε σε κατάστημα ενδυμάτων έχοντας καλυμμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της και με την απειλή μαχαιριού απαίτησε από την 58χρονή καταστηματάρχη , και τον σύζηγό της να της παραδόσουν τις εισπράξεις. Όμως η πράξη της δεν καρποφόρησε καθώς o ιδιοκτήτης κατάφερε να ακινητοποιήσει την ηλικιωμένη και να την βγάλει έξω από το κατάστημα. Η 70χρονη μόλις άκουσε ότι θα έρθει η αστυνομία έχασε τις αισθήσεις της. Οι αστυνομικοί του ΑΤ Ξυλοκάστρου όταν έφτασαν στο σημείο την είδαν να βρίσκεται σε κρίση.. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου όπου και νοσηλεύεται.
Στην κατοχή της 70χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα μαχαίρι με μήκος λάμας -18- εκατοστών, μία περούκα, μία μάσκα και ένα ζευγάρι γάντια (φωτογραφία).
Η 70χρονη θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου
Συνελήφθησα τσαντάκιδες στην Κόρινθο
Επίσης συνελήφθησαν, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 33 και 28 ετών αντίστοιχα, για ληστεία κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω, χθες αργά το βράδυ, στην Κόρινθο , αφού αρχικά προσέγγισαν 22χρονη αλλοδαπή, ο ένας από αυτούς, με τη χρήση σωματικής βίας της αφαίρεσε τσάντα ώμου, ρίχνοντάς τη στο έδαφος, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Μετά από άμεση επέμβαση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου συνελήφθη ο 33χρονος, ενώ λίγο αργότερα, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και ο 28χρονος συνεργός του, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η τσάντα που είχαν αφαιρέσει, βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά της.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη άλλων αδικημάτων.