Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Παρατηρητήριο: Πρώτο «καμπανάκι» για Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και άλλους 216 δήμους

Με κυρώσεις απειλεί το υπουργείο Εσωτερικών 217 δήμους, όπως γράφει η aftodioikisi.gr, οι οποίοι δεν έχουν καταχωρήσει ακόμη τα οικονομικά στοιχεία του 2012 αλλά και του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2013 στον Κεντρικό Κόμβο Διαλειτουργικότητας του ΥΠ.ΕΣ, με αποτέλεσμα να «εντοπίζονται ελλείψεις που παρακωλύουν την πλήρη λειτουργία του Κ.Κ.Δ., και προκαλούν χρονική υστέρηση στη μετάβαση στο συγκεκριμένο σύστημα παρακολούθησης».
Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που απέστειλε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Γ. Ιωαννίδης «η απουσία μέρους ή συνόλου των οικονομικών στοιχείων από τον κόμβο δύναται να επισύρει τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις», οι οποίες  αφορούν «παρακράτηση της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, πρόστιμο επί των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, διοικητικές κυρώσεις».
Ανάμεσα τους οι δήμοι Αθηναίων, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης,  Περιστερίου, Πατρέων, Βόλου, Ιωαννιτών, Καβάλας αλλά και ο Δήμος Καλλιθέας, επικεφαλής του οποίου είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης.
Οι δήμοι για τους οποίους χτυπάει το «καμπανάκι» στην Πελοπόννησο είνα:

  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ
ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ
ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ
ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
 ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΖΑΧΑΡΩΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
ΝΕΜΕΑΣ
ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΠΑΤΡΕΩΝ
ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
ΣΠΑΡΤΗΣ
ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΣ