Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Στο Δερβένι το πρωί Σαμαράς και Βενιζέλος - Τον Οκτώβριο του 2015 έτοιμη η "Ολυμπία Οδός"

Αχαϊα: Στα Μαύρα Λιθάρια το πρωί Σαμαράς και Βενιζέλος - Τον Οκτώβριο του 2015 έτοιμη η "Ολυμπία Οδός" - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ εκπροσώπησε ο Νίκος Τσούκαλης
«Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο.» τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «η πατρίδα γυρίζει σελίδα» και πως «τελικά η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ήδη ότι η Ελλάδα σηκώνει τα μανίκια, σηκώνει κεφάλι. Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι εδώ, αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι θα δώσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την σημερινή επίσκεψή του , μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ Νίκο Τσούκαλη, στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού (Κορίνθου-Πατρών) σε Ζευγολατιό , Πλάτανο και  Δερβένι.
Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από μηνύματα αισιοδοξίας, ασφάλειας και προοπτικής.
«Έχουμε περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια και δικαιούμαστε ως έθνος να δρέψουμε καρπούς και να θωρακίσουμε την πατρίδα. Χρειάζεται δουλειά, αλήθεια, και ενότητα» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο Νίκος Τσούκαλης χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως μεγάλη ημέρα για την έξοδο από την κρίση, ενώ πρόσθεσε ότι η επανεκκίνηση των έργων στέλνει το μήνυμα, για επιστροφή της αισιοδοξίας.
«Εδώ είναι η Ελλάδα που δεν τα παρατάει, που δεν το βάζει κάτω. Είναι η Ελλάδα που παλεύει, που ελπίζει, που νικάει. Για μας είναι πολύ μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός ότι μετά από 8-9 μήνες διαπραγματεύσεων, σήμερα τα έργα ξεκινούν και πάλι. Η επανεκκίνηση των έργων στέλνει κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία και για την πατρίδα μας συνολικά» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Η επίσκεψη στην Ολυμπία Οδό σηματοδότησε την επανεκκίνηση των έργων στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης η επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητοδρόμους παραχώρησης θα δημιουργήσει 25.000 θέσεις εργασίας και αναθέρμανση της τσιμεντοβιομηχανίας, της χαλυβουργίας και άλλων επιχειρήσεων του κλάδου.
Τους δυο πολιτικούς αρχηγούς, τον Νίκο Τσούκαλη και τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, συνόδευαν οι Περιφερειάρχες Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας, οι βουλευτές Κώστας Κόλλιας , Νίκος Ταγαρας, Θανάσης Νταβλούρος, η πρ. βουλευτής κ. Κατερίνα Φαρμάκη - Γκέκη , η Αντιπεριφεριάρχης Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου , Δήμαρχοι της περιοχής, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Κατσίβελας και πλήθος κόσμου

Για «προκλητική επικοινωνιακή φιέστα» με «μεταφερόμενους εργαζομένους και μηχανήματα» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.