Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ο Κασιμάτης "πυροβολεί​" από την "Καθημεριν​ή" τον Παπανδρέου

Stefanos-Kasimatis
Για μια ολόκληρη γενιά δημοσιογράφων, εκείνων τουλάχιστον που δεν… ανδρώθηκαν με σπουδές ΙΕΚ, ο Στέφανος Κασιμάτης αποτελεί την πιο εμπνευσμένη περίπτωση αρθρογράφου. Από το “Βήμα” στην “Καθημερινή”, ο εμπνευστής της “Πανδώρας”, της πιο πετυχημένης στήλης του ελληνικού πολιτικού Τύπου συνεχίζει να… κεντάει από τη ναυαρχίδα του Συγκροτήματος Αλαφούζου.
Και σήμερα, “πυροβολεί” ως “Φαληρεύς” τον Γιώργο Παπανδρέου, με αφορμή την αποθεωτική υποδοχή την οποία έζησε ο πρώην πρωθυπουργός το Σάββατο, όταν έφτασε στον χώρο των εργασιών του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
“Η μόνη πράγματι αξιομνημόνευτη σκηνή ήταν τελικά η αξιοθρήνητη -παρά τη φιλότιμη προσπάθεια της σκηνοθεσίας- είσοδος στο συνέδριο του Γιώργου και η θερμή υποδοχή της οποίας έτυχε από ικανή μερίδα των παρισταμένων με το θλιβερό σύνθημα «να τος, να τος, ο πρωθυπουργός».
Ποιος πρωθυπουργός, βρε κακομοίρηδες; Αυτός που εξελέγη με το ψεύδος ότι «λεφτά υπάρχουν», αυτός που μερικούς μήνες αργότερα οδήγησε τη χώρα στη διεθνή επιτροπεία και, τέλος, έπεσε επειδή ήταν ανίκανος να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις απαιτήσεις της πραγματικότητας.
Για τους χειροκροτητές όμως, τίποτε από αυτά δεν μετρούσε· τους ήταν αρκετό ότι ο άνθρωπος που σήμερα εξαργυρώνει την αποτυχία του ως περιφερόμενος ανά τον κόσμο αφηγητής της υπήρξε ο τελευταίος του ΠΑΣΟΚ που είχε την απόλυτη εξουσία στα χέρια του – έστω και αν η εξουσία αυτή δεν είχε το παραμικρό αντίκρισμα για εκείνους που τον χειροκροτούσαν”, γράφει στην “Καθημερινή” ο Στέφανος Κασιμάτης.
ysterografa.gr