Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙ​ΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

XANIA EKDILOSI.JPG


«Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ο φάκελος για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου στα Ίμια παραμένει ανοικτός. Το ίδιο ισχύει και για το φάκελο της δολοφονίας του Κώστα Ηλιάκη από τον Τούρκο, στα Καρπάθια νερά».

Αυτή τη δήλωση έκαναν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και ο Τομεάρχης Άμυνας Βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Νταβρής στις ομιλίες τους, στα Χανιά, στην εκδήλωση για τα Ίμια που οργάνωσε η τοπική Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος.
Ο Πτέραρχος (Ι.) ε.α. Γιώργος Νταβρής έδωσε την πολιτικοστρατιωτική διάσταση των γεγονότων της δραματικής νύχτας των Ιμίων όπου βρήκαν το θάνατο οι τρεις ήρωες αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού.
Ο Τέρενς Κουίκ αφηγήθηκε τη δημοσιογραφική του εμπειρία, καθώς εκείνο το βράδυ διαχειριζόταν την κρίση στο κανάλι που εργαζόταν, τον ΑΝΤ1.
Επέκτεινε επίσης την ομιλία του, στην εξέλιξη των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής η οποία τα τελευταία χρόνια και κυρίως τώρα «μπάζει από παντού», όπως είπε. Τόσο στα ελληνοτουρκικά, όσο και στα θέματα που αφορούν στα Σκόπια, την Αλβανία, την ΑΟΖ, αλλά και τη δραματική διείσδυση της Άγκυρας στην περιοχή της Θράκης.

TAFOI VENIZELON.JPGΑποκαλυπτική, με πολλά νέα στοιχεία που ακούστηκαν στην αίθουσα, ήταν και η ομιλία του Πολιτευτή Χανίων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νεκτάριου Μεταξάκη, ο οποίος έδρασε επιχειρησιακά τη νύχτα εκείνη στα Ίμια, ως χειριστής του δεύτερου ελικοπτέρου που είχε απονηωθεί.
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και ο αδελφός του αείμνηστου Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος είχε και ιδιαίτερη συνομιλία με τους δύο Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομους χαιρετισμούς Πολιτευτών του Κινήματος τόσο από τα Χανιά όσο και από το Ρέθυμνο.
Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Κατερίνα Πολύζου.
Πριν την αναχώρησή τους από τα Χανιά, ο Τέρενς Κουίκ και ο Γι

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΕΡΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛ​ΟΥ

ώργος Νταβρής κατέθεσαν δάφνινα στεφάνια στους τάφους των Βενιζέλων.
Ο Κοινοβουλευτικος Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σχολιάζοντας τις νέες προκλητικές ομιλίες του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Κύπρο και του Τούρκου ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου για τα Δωδεκάνησα, έκανε την εξής δήλωση:
 
«Σαν να μην έφτανε το πόσο εξέθεσε πολιτικά τον εαυτό του και τη συγκυβέρνηση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πραγματοποιώντας ραντεβού στα τυφλά με τον Τούρκο ομόλογό του, ενώ είχε πάει στο Κατάρ για άλλη -υποτίθεται- δουλειά, τώρα σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα από την συνάντησή τους, βγαίνει ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον αδειάζει, με το να επιβεβαιώσει τις επιθετικές βλέψεις της χώρας του και να καταδείξει ότι ο κ. Σαμαράς, μαζί με τους κκ. Βενιζέλο και Κουβέλη ακολουθούν στα εξωτερικά μας θέματα μία πορεία που μπάζει από παντού, μία πορεία ζαλισμένου κοτόπουλου, χωρίς αφετηρία, κατεύθυνση, προορισμό και στόχο. Και κυρίως πορεία ενδοτική.
 
Ο κ. Ερντογάν, από την Ουγγαρία όπου βρέθηκε, αποκάλεσε  την Κυπριακή Δημοκρατία ελληνοκυπριακή διοίκηση, το ψευδοκράτος Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, ψέγει ακόμη και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποδοχή ως πλήρων μελών των αδελφών μας Κυπρίων και απειλεί ότι είναι εκείνος που θα θέσει κάτω από την αίρεση της επανεξέτασης ολόκληρο το πλέγμα των ευρωτουρκικών σχέσεων.
 
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε την στάση του Αττίλα που εξακολουθεί να επιδεικνύει και να περιφέρει ο Τούρκος πρωθυπουργός και καλούμε την συγκυβέρνηση να δείξει σοβαρότητα, υπευθυνότητα και όση στιβαρότητα της έχει απομείνει και μπορεί, τέλος πάντων, να επιδείξει.
 
Το ερώτημα το θέτω ευθέως προς την πλευρά και των τριών αρχηγών που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σημερινής συγκυβέρνησης:
 
Κύριε Σαμαρά, κ. Βενιζέλο, κ. Κουβέλη και κυρίως εσείς κ. Σαμαρά, που μαζί με τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο έχετε τα πάρε-δώσε με τους Τούρκους ομόλογούς σας, έως πότε θα ανέχεστε τις προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν;
 
Μπορούν να πληροφορηθούμε εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ποια ήταν ή ποια θα είναι η απάντηση-σχόλιο της Ελλάδας, για την Κύπρο του ελληνισμού, για τη Κύπρο της Ε.Ε. και για τη Κύπρο του ΟΗΕ;
 
Μήπως ταυτόχρονα μπορείτε να απαντήσετε στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ποια ήταν η επίσημη αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας στη νέα πρόκληση Νταβούτογλου, ο οποίος από το Κάιρο έθεσε ζήτημα τουρκικής μειονότητας στα Δωδεκάνησα;
 
Σας είχαμε προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό ότι η Άγκυρα επιχειρεί με διάφορους τρόπους να αντιγράψει, κυρίως σε Ρόδο και Κω, τη δραστηριότητα που αναπτύσσει στη Θράκη μέσω του εκεί Προξενείου της.
 
Δεν νομίζετε ότι πρέπει με την πρέπουσα σκληρή διπλωματική γλώσσα να τελειώνουν αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια που κλιμακώνει ο τουρκικός παράγοντας;
 
Πρόσφατα, είχαμε τη θλιβερή επέτειο των Ιμίων, που γκριζάρισαν από την πολιτική Σημίτη.
 
Σκοπεύετε, ως μνημονιακή συγκυβέρνηση να γκριζάρετε όλη την Ελλάδα και τον ελληνισμό της;»