Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

“Φλερτάρει” με… πλημμέλημα ο Παπακωνσταντίνου!

Giorgos-Papaconstantinou
Νέα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποκαλύπτονται από τις έρευνες των πραγματογνωμόνων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, που κατάθεσαν στην προανακριτική Επιτροπή.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν, το cd άνοιξε για πρώτη φορά στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 από τις 12.30 έως τη 01:00 τη νύχτα, είτε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου είτε από κάποιον συνεργάτη του.
Όπως, διαπιστώθηκε με το άνοιγμα της λίστας έγινε αναζήτηση αρχικά για το όνομα «Παπανδρέου». Μάλιστα πληκτρολογήθηκε δύο φορές και ως «Παπανδρέου» και ως «Γιώργος Παπανδρέου». Από την αναζήτηση βρέθηκαν τρεις καταθέτες.
Μετά, πληκτρολογήθηκε το όνομα «Παπακωνσταντίνου» και βρέθηκε ένας καταθέτης με αυτό το όνομα. Στη συνέχεια έγινε αναζήτηση για το όνομα «Οικονόμου» και βρέθηκαν δύο καταθέτες και τέλος πληκτρολογήθηκε η λέξη «Κοζάνη», περιοχή στην οποία εκλεγόταν ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Πρέπει να τονίσουμε, πάντως, πως, μέλη της επιτροπής λένε πως με τα παραπάνω ευρήματα είναι πιθανόν να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της αλλοίωσης έγγραφου για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, φοβούνται όμως ότι μπορεί να χαρακτηριστεί ως πλημμέλημα εάν δεν προκύψει δόλος και κίνητρο οικονομικό.

ysterografa.gr