Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

«Αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε» 32 χρόνια μετά δεν ξεχνούν…


Μπορεί να ΄χουν περάσει 32 χρόνια από την ανείπωτη τραγωδία της Θύρας 7 στις 8 Φεβρουαρίου του 1981, όμως η συγκινησιακή φόρτιση παραμένει αμείωτη στο ετήσιο μνημόσυνο για τους 21 φίλαθλους που έχασαν τη ζωή τους μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ.
Σύσσωμη η οικογένεια του Ολυμπιακού και χιλιάδες οπαδοί της ομάδας έδωσαν το παρών για άλλη μία χρονιά στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της ΘΥΡΑΣ 7, λίγες ημέρες πριν την συμπλήρωση 32 χρόνων από την τραγωδία της 8ης Φεβρουαρίου του 1981.
Ετσι και σήμερα Σάββατο  ήταν όλοι εκεί μέσα σε μία φορτισμένη ατμόσφαιρα.
 Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, η ηγεσία της ΚΑΕ, αλλά και σύσσωμες οι ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, όπως και των υπολοίπων τμημάτων του Ολυμπιακού έδωσαν το «παρών» στο Καραϊσκάκη.
mnimosino
Η ιαχή «αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε» δόνησε αρκετές φορές την ατμόσφαιρα, ενώ δεν έλειψε και το αθλητικό στοιχείο με τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων» να ζητούν δυο νίκες σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο επί του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ την προσεχή εβδομάδα.
Το «παρών», βέβαια, έδωσε και η δημοτική αρχή του Πειραιά, την οποία εκπροσώπησε ο δήμαρχος, Βασίλης Μιχαλολιάκος, τοπικοί βουλευτές, αλλά και ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Αρβανιτόπουλος.
Μετά το μνημόσυνο το «Μνημείο Θυμάτων της Θύρας 7» κατακλύστηκε από στεφάνια και λουλούδια, ενώ ικανοποιητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία που έγινε για τέσσερις ώρες στο χώρο του Μουσείου.