Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ & ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ και Τ. ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΣΤΑΝΑ


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, για το θάνατο του Δημήτρη Καστανά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών θρηνεί την απώλεια ενός διακεκριμένου μέλους της: του Δημήτρη Καστανά. Ενός Έλληνα που αφιέρωσε τη ζωή του στην ενημέρωση του Απόδημου Ελληνισμού.
Ως ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού και περιοδικών της Ομογένειας, λειτούργησε ως δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στον Ελληνισμό των ΗΠΑ και το Εθνικό Κέντρο.
Ως Έλληνας έδωσε ακούραστες μάχες για τα δίκαια και τα εθνικά μας συμφέροντα. Η προσφορά του είναι τεράστια και η μνήμη του θα είναι αιώνια.
Εκφράζω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του».   

Επίσης ο Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάκης Σκανδαλάκης, για το θάνατο του Δημήτρη Καστανά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Ο Απόδημος Ελληνισμός, η Ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και ο δημοσιογραφικός κόσμος θρηνούν την απώλεια ενός διακεκριμένου μέλους τους, του Δημήτρη Καστανά, ο οποίος για πολλές δεκαετίες αποτέλεσε έναν από τους βασικούς πυλώνες του Ελληνισμού της Νέας Υόρκης.

Ανήσυχο πνεύμα, εργάστηκε σκληρά για να υλοποιήσει το όνειρό του, έγινε ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού και περιοδικών της Ομογένειας και αποτέλεσε δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ της μητέρας Ελλάδος και του Ελληνισμού των ΗΠΑ.

Ακούραστος μαχητής υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων, έδωσε σκληρούς αγώνες από πολλά μετερίζια, μαζί με άλλους διακεκριμένους Έλληνες της Διασποράς.

Ο Δημήτρης Καστανάς θα λείψει από όλους μας, αλλά περισσότερο  από την οικογένειά του.
Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας».