Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Πήρε "Χ" ο Αστέρας Τρίπολης μέσα στη Λειβαδιά


Σε ένα ματς, στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, που συνιστά ακόμα μία δυσφήμιση της Superleague Λεβαδειακός και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 0-0 με τους Βοιωτούς βάσει της εικόνας τους να δικαιούνται κάτι περισσότερο. Όχι, ό,τι ήταν μία κλάση ανώτερος από τον Αστέρα. Απλά είχε καλύτερες στιγμές στο ματς, ήταν πιο δραστήριος από τους Αρκάδες και αν είχε τον παίκτη με το killer-instinct να μπορούσε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο.
Δυνατό ξεκίνημα έκανε στο ματς ο Λεβαδειακός, ο οποίος λεπτό με λεπτό κέρδιζε μέτρα και σε δυο περιπτώσεις απείλησε την εστία του Φούλοπ με τις κεφαλιές των Βασιλείου (4') και Μεντί (13'), όμως να μην έχουν ευτυχή κατάληξη.
Από την άλλη, οι Αρκάδες ναι μεν αμύνονταν, όμως ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και στο 14', μάλιστα λίγο έλειψε να το επιβεβαιώσουν. Ηταν η φάση, όπου ο Ντε Μπλάσις συνδυάστηκε με τον Ναβάρο με τον τελευταίο να χάνει το κοντρόλ σε πλεονεκτικότατη θέση δίνοντας την ευκαιρία στον Κυριακίδη να μπλοκάρει. Ετσι με τη συμπλήρωση 20 λεπτών το 0-0 παρέμενε.
Μετά το 20' ο ρυθμός του ματς έπεσε, διότι οι δυο ομάδες έπαιζαν πολύ με τα χέρια με αποτέλεσμα το ένα φάουλ να διαδέχεται το άλλο και τον ρέφερι, Παππά να χαρίζεται σε δυο τουλάχιστον φάσεις. Αναφερόμαστε στο 27' στον προτεταμένο αγκώνα του Περόνε στη διεκδίκηση με τον Γεωργίου, ο οποίος, μάλιστα, τραυματίστηκε και στη φάση του 33', όπου το θύμα έγινε θύτης με εκτός φάση αγκωνιά ή απόπειρα αγκωνιάς στον Μπαρτολίνι. Δυο φάσεις, όπου ο ρέφερι, Παππάς θα μπορούσε, κάλλιστα, να βγάλει την κόκκινη κάρτα.
Στην επανάληψη και δη στο πρώτο 20λεπτο οι δυο ομάδες είχαν από μία κλασική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ με τους τερματοφύλακες, τους Κυριακίδη και Φούλοπ να επιστρατεύουν τα ρεφλέξ τους και να διατηρούν το μηδέν.
Ο Αστέρας, λοιπόν, ήταν αυτός που απείλησε πρώτος με το πλασέ στην κίνηση του Σανκαρέ με την μπάλα να σκάει στο έδαφος με τον Κυριακίδη να μην αιφνιδιάζεται και αποσοβεί τα χειρότερα. Ο Λεβαδειακός, όμως, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια… Απάντησε και στο 68' με τον Πόι έφθασε μία ανάσα από το 1-0. Ο Αργεντινός άσος βρέθηκε απέναντι στον Φούλοπ, πλάσαρε, όμως ο πορτιέρο των Αρκάδων ήταν εκεί που έπρεπε για να διώξει με τα πόδια.
Ετσι το 0-0 παρέμενε με τις δυο ομάδες να θέλουν, αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους μπροστά στις δυο εστίες. Ετσι τα δεδομένα στο ματς έμελλε να μείνουν ίδια μέχρι το 87'. Διότι σε εκείνο το χρονικό σημείο η Λιβαδειά απείλησε για 2η φορά στο β' ημίχρονο με τον Μπουντόπουλο να κάνει ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ που, όμως, δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Λεβαδειακός: Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Μεντί, Ακόστα (68' Μπουντόπουλος)  , Χοσέμι, Κόρμπος, Ροτζέριο ( 80' Μαχαίρας) , Πόι, Βασιλείου (72' Πινέιρο ) , Ζησόπουλος, Γεωργίου.
Αστέρας Τρ.: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Φορμίκα, Ουσέρο ( 89' Φραγκουλάκης) , Αλβάρεζ, Ντε Μπλάσις (67' Καλαντζής)  , Ναβάρο ( 56' Καρντάσιο)  , Ράγιος, Περόνε