Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Η Ελλάδα Βέλου "εκτόπισε από το ρετιρέ" τον Α.Ο. Λουτρακίου

 
Η Ελλάδα Βέλου  ήταν η μεγάλη νικήτρια της 7ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας , καθώς στο ντέρμπι κορυφής , στο Βέλο, επικράτησε με γκολ του Πιλιαφά, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου , με 1 - 0 του Α.Ο. Λουτρακίου, και τον εκτόπισε από το "ρετιρέ " της βαθμολογίας. Στο πόντο πίσω από την κορυφή  βρίσκεται και ο ΠΑΣ Κλένια με το εκτός έδρας τρίποντο που πήρε στα"χαρτιά" σε βάρος της Προοδευτικής Περιγιαλίου.
Στο Ξυλόκαστρο το ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας ανάμεσα στον Πανκαμαριακό και τον Αστέρα Δερβενίου δεν είχε νικητή αλλά είχε γκολ και απρόσμενη εξέλιξη. Στο 114’, δηλαδή στο 9ο λεπτό των επιπλέον καθυστερήσεων που κρατούσε χωρίς λόγο ο διαιτητής κ. Καλαράς, μ’ ένα πέναλτι το οποίο ο διαιτητής «εφηύρε» σ’ ένα θεατρινίστικο πέσιμο του παίκτη του Πανκαμαριακού Δεσποτέλη, ο Αστέρας ήρθε ισόπαλος στο γειτονικό ντέρμπυ με σκορ 2 – 2.
Οι δύο αυτές τελευταίες αποφάσεις του διαιτητή ξεχείλισαν το ποτήρι της αγανάκτησης για την κακή διαιτησία που συνάντησε ο Αστέρας στο παιχνίδι και δημιούργησαν τη μεγάλη ένταση μετά το τέλος του αγώνα. Η διοίκηση του Αστέρα εξέδωσε διαμαρτυρία με αναλυτική παρουσίαση (όσο κι αν λένε μερικοί κάποια σκόρπια ασυνάρτητα πράγματα) των γεγονότων, που αποδεικνύουν τη μεγάλη αδικία για το ισόπαλο αποτέλεσμα – γιατί αυτός που άξιζε να κερδίσει με την παρουσία του στο γήπεδο ήταν ο Αστέρας.
Στο 5’ κιόλας ο κ. Καλαράς «άρχισε το όργανα». Πέναλτι καταφανέστατο (ακόμη και το βίντεο είναι αψεγάδιαστος μάρτυρας) σε βάρος του Πανκαμαριακού, όταν μέσα στη μικρή περιοχή ο Σιώζος στην αρχή και στη συνέχεια ο Μπολοβίνος τραβούν-κρατούν και ανατρέπουν τον Τόλια, που βρισκόταν έτοιμος να σκοράρει. Ο Αστέρας σ’ όλο το α’ μέρος διατηρούσε μια ελαφριά υπεροχή και δημιουργούσε, κυρίως με τις στημένες μπάλες, δύσκολες καταστάσεις στην εστία του Σιετή, στην αρχή και κατόπιν του Γ. Τσιπά που τον αντικατέστησε λόγω του σοβαρού τραυματισμού του πρώτου στο αυτί από συμπαίκτη του σε διεκδίκηση της μπάλας. Ο Μυργιώτης στο 12΄πλάσαρε άουτ από πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή και ο Φωλιάς είχε στο 36’ από καλή θέση ένα αξιόλογο σουτ που έφυγε άουτ. Ο Πανκαμαριακός στο α’ μέρος δεν δημιούργησε αξιόλογες φάσεις, παρά μόνο ένα δύο μακρινά σουτ με τον Καραβά και τον Μπολοβίνο, που έφυγαν άουτ χωρίς να ανησυχήσουν τον Κολιμάδη.
Με την έναρξη του β’ μέρους και στο 46’ ο Πανκαμαριακός προηγήθηκε στο σκορ με τον Ντερβισάι που ελίχθηκε μέσα στην περιοχή του Αστέρα, με τους αμυντικούς να είναι χαλαροί από την ανάπαυλα, και να πλασάρει εξαιρετικά στην απέναντι γωνία τον εξερχόμενο Κολιμάδη. Οι παίκτες του Αστέρα αντέδρασαν και πίεσαν για την ισοφάριση. Κατάφεραν να ισοφαρίσουν άμεσα, στο 48’ όταν μετά από κόρνερ, ο Τόλιας με κοντινή κεφαλιά πέτυχε την ισοφάριση. Ακολούθησε ένας μονόλογος του Αστέρα, που εντάθηκε με την προσθήκη των πιτσιρικάδων Βυζά, και Πρίφτη καθώς και του Μερκούρη, που μαζί με την αλλαγή στο στήσιμο της ομάδας, της έδωσαν άλλη πνοή. Ο Πανακαμαριακός οπισθοχώρησε, πέρασε ο Καραβάς στην άμυνα και ο Σιώζος στην επίθεση, αλλά ο Αστέρας ήταν πλέον κυρίαρχος του αγώνα. Ο Μυργιώτης στο 75’ πέταξε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν σε μακρινό βολέ του Κολιμάδη βρέθηκε μόνος του με τον τερματοφύλακα Τσιπά, αλλά πλάσαρε πάνω στα χέρια του. Ακολούθησε στο 82’ μια υπέροχη ενέργεια του Βυζά, που έβγαλε μόνο του έξω αριστερά τον Μαστρογιαννόπουλο και αυτός πέρασε συρτή πάσα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τους Τόλια και Μυργιώτη να αποτυγχάνουν διαδοχικά στις προβολές τους σε κενή εστία. Ο Αστέρας πίεζε συνεχώς κερδίζοντας πολλά κόρνερ και φαινόταν ότι το τέρμα θα ερχόταν από στιγμή σε στιγμή. Έτσι στο 91΄ο Μυργιώτης βρέθηκε με την μπάλα στη μικρή περιοχή, από σέντρα του Μερκούρη και σούταρε δυνατά με την μπάλα να κοντράρει στον Δεσποτέλη, να αλλάζει πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα. Το 1 – 2 ήταν γεγονός. Στους πανηγυρισμούς των παικτών του Αστέρα, ο διαιτητής απέβαλε τον Αναγνωστόπουλο, γιατί όπως είπε πανηγύρισε προκλητικά προς τον πάγκο του Πανκαμαριακού. Ταυτόχρονα απέβαλε και δύο παίκτες από τον πάγκο των γηπεδούχων για εξύβριση. Καθώς οι παίκτες κατευθύνονταν στα αποδυτήρια, ο Αναγνωστόπουλος δέχθηκε επίθεση από παράγοντες και φιλάθλους του Πανκαμαριακού που είχαν εισέλθει παρανόμως στο χώρο των αποδυτηρίων. Ο αγώνας διεκόπη για 5 περίπου λεπτά για να ησυχάσουν τα πνεύματα. Όταν συνεχίστηκε ο διαιτητής αντί να κρατήσει 4 λεπτά ως εναπομείναντα χρόνο, σύμφωνα με την πριν του τέρματος υπόδειξή του, κράτησε υπερδιπλάσιο τελικά. Στο τελευταίο δε λεπτό των καθυστερήσεων, η πίεση που ασκούσε ο Πανκαμαριακός για να ισοφαρίσει στέφθηκε με επιτυχία χάρη στο διαιτητή Καλαρά, όταν εφεύρε πέναλτι. Ένα πέναλτι, που μέχρι και ο παίκτης που το κέρδισε το αμφισβητεί. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπολοβίνος και νίκησε το Κολιμάδη, παρόλο που έπεσε στη σωστή πλευρά.
Συμπερασματικά, ήταν ένας αγώνας με αρκετή ένταση και πάθος και από τις δύο ομάδες. Ο Αστέρας παρουσιάστηκε καλύτερος στο γήπεδο και άξιζε να φύγει με τους 3 βαθμούς, αλλά φαίνεται πως κάποιοι δεν το ήθελαν.
Ο διαιτητής κ. Καλαράς ήταν στη κυριολεξία εκτός τόπου και χρόνου. Οι βοηθοί του κ.κ. Παπανικολάου και Μπετσόγλου ήταν σε γενικές γραμμές σωστοί.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Μαστρογιαννόπουλος, Γιαννακόπουλος, Αντωνόπουλος, Μετεβελής, Αναγνωστόπουλος, Φωλιάς (72’ Μερκούρης), Παπαδημητρίου (59’ Βυζάς), Κουτρούλης (75’ Πρίφτης), Μυργιώτης, Τόλιας
Επιστροφή στις νίκες για τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου που πέρασε με 2-1 από το Πετρί επί τηςτοπικής Θύελλα και πλησίασε την κορυφή, όπως και ο Ολυμπιακός Λουτρακίου, που νίκησε με το ευρύ 3-0 την ομάδα των Αγίων  Θεοδώρων.

Στο Σολομό ο Α. Ο. Σπαθοβουνίου εμεινε στο ισόπαλο 1 - 1 με τον Ηρακλή Λεχαίου, όπως και στο Σοφικό, ο Πανσολυγειακός  με τον Παννεμεατικό .
Τέλος, στη Ξυλοκέριζα, στη κοινοί τους έδρα ο Σαρωνικός Γαλατακίου επικράτησε με 1-0 του Εθνικού Ξυλοκέριζας.

Η 7η αγωνιστική
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                                            1 - 0
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ              1 - 2
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                        1 - 1
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                              2 - 2
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ                                1 - 0
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                             1 - 1
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                                                0 - 3(α.α)
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ                                     3 - 0

H βαθμολογία
( Σε 7 αγώνες)
1 (2) ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 17
2 (1) ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 16
3 (3) ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 16
4 (5) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 15
5 (6) ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 14
6 (4) ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 13
7 (7) ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 11
8 (8) ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 9
9 (9) ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 8
10 (11) ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 7
11 (12) ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 7
12 (14) ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ 7
13 (10) ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ 7
14 (13) ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ 6
15 (15) ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 4
16 (16) ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ 0

Οι αγώνες του Σαββάτου στην Α2 Κορινθίας
Σπουδαία νίκη για τον Αετό Κρυονερίου, που επικράτησε 2-0 του Ηρακλή Ξυλοκάστρου, στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας. Κορινθίας, ενώ ο ΑΟ Λεχαίου πέρασε με 1 - 0  από το Συνοικισμό επί του Άρη Κορίνθου. Στο Αγγελόκαστρο, ο τοπικός Αετός επιβλήθηκε  με3-2 των Γαλάζιων Νέων, και ισοβάθμησε προσωρινά στην κορυφή, την Αναγέννηση Κίατου και τον Τενεάτη Αθικίων που μονομαχούν αύριο , στο Κιάτο για το ποιός θα παραμείνη επικεφαλής της κατηγορίας . Τέλος, στην Αρχαία Κόρινθο, ο Άρης λύγισε με 1-0 τον Άρη Βοχαϊκού. Αναλυτικά ρεπορτάζ από όλους τους αγώνες στην Κορινθία Sports της Τρίτης 30 Οκτωβρίου.

Tα αποτελέσματα:

ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. - ΑΡΗΣ ΒΟΧ.                  1 - 0
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ. - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ            3 - 2
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝ. - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ.           2 - 0
ΑΡΗΣ ΚΟΡ. - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ                        0 - 1

Τα ματς της Κυριακής (28/10, 15:00):


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΛΜΥΡΗ
ΣΟΛΩΜΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜ.
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΚΥΨΕΛΟΣ