Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Πρόταση-βόμβα του Εισαγγελέα για τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ζαχάρω : Ενοχή για τους πέντε από τους έξι κατηγορούμενους.


 
Ολοκληρώθηκε η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας Γιώργου Καράτσαλου για τις φονικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2007. Ο εισαγγελέας, με πλήρεις και αναλυτικές λεπτομέρεις για κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά, ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία και την καταδίκη για τις πράξεις tην ενοχή των πέντε εκ των έξι κατηγορουμέμων για τις οποίες κατηγορούνται, των:
Σοφίας Νικολοπούλου (ηλικιωμένη που  μαγείρευε και φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά)

Χαράλαμπου Καφύρα (νυν αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και Νομάρχης Ηλείας το 2007, για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων ),
Πανταζή Χρονόπουλου (πρώην δήμαρχος Ζαχάρως, για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων ),
Παναγιώτη Τσούρα (ο τότε πυροφύλακας Μίνθης, για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων )
Νίκου Μιχαλόπουλου (ο τότε επικεφαλής του Π.Κ. Κρεστένων, για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων ).
Ο Εισαγγελέας πρότεινε τη μη καταδίκη (αθώωση ουσιαστικά) του έκτου κατηγορούμενου, Φώτη Παππά, Β´  υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος εκείνη την περίοδο , επειδή δεν φέρει ευθύνη για όσα κατηγορήθηκε.

Η αγόρευση διήρκεσε μία ώρα περίπου και το δικαστήριο διέκοψε για τις 7-8-9 Νοεμβρίου, όταν και θα ξεκινήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων της πολιτικής αγώγής και η υπεράσπιση των κατηγορουμένων.

O Εισαγγελέας προέτρεψε τους δικαστές να ακολουθήσουν το παράδειγμα των συναδέλφων τους στην Ιταλία, όπου για τον σεισμό της Ακουίλα φυλακίστηκε κυβερνητικός αξιωματούχος, και να τολμήσουν κάτι αντίστοιχο.

patrisnews.com