Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Σε τελικό στάδιο η διαδικασία για τους πυρόπληκτους στην Αρκαδία και στην Κορινθία με στόχο οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν άμεσα


Για τις δυνατότητες μόνιμης συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) με στόχο την οργανωμένη, συνολική και άμεση αντιμετώπιση των καταστροφών των παραγωγών της Πελοποννήσου, συζήτησαν σε σύσκεψη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεόδωρο Σαρρή, τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αδαμαντία Τζανετέα, Κωνσταντίνα Νικολάκου, Γεώργιο Δέδε, Απόστολο Παπαφωτίου, Αναστάσιο Χειβιδόπουλο, Παναγιώτη Αλευρά, Ευάγγελο Γιαννακούρα και Ανδρέα Πουλά, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012.
Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης τόνισε ότι «θα πρέπει να καταρτιστεί μια πολιτική που να εστιάζει όχι μόνο στην αποζημίωση των πληγέντων αγροτών, αλλά και σε μία διαρκή διαδικασία επανάκτησης των καλλιεργειών, ούτως ώστε να στηριχθεί ουσιαστικά ο στόχος της ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας. Για το σκοπό αυτό η καλή συνεργασία με τον ΕΛΓΑ αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για τη στήριξη των αγροτών, ιδίως λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την αγροτική παραγωγή». 
Οι Αντιπεριφερειάρχες στη συνέχεια εξέθεσαν στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές αρμοδιότητάς τους, όπως η χαλαζόπτωση, ο καύσωνας, ο παγετός και ιδίως οι πυρκαγιές.
Για το ζήτημα των πυροπλήκτων ο Περιφερειάρχης ζήτησε την άμεση αποζημίωσή τους και ο κ. Σαρρής τον διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία για τους πυρόπληκτους, ιδίως στην Αρκαδία και στην Κορινθία, που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πρόσφατες πυρκαγιές, βρίσκεται στο τελικό στάδιο και ότι οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν άμεσα.