Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

“Διπρόσωπος” Ολυμπιακός – Φιλική νίκη επί της Βίλεμ


Παρουσιάζοντας μεγάλη αστάθεια στην απόδοση τους οι “ερυθρόλευκοι”, που βρέθηκαν να χάνουν με 2-1, πήραν τη νίκη επί της Βίλεμ με 3-2 σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στην Ολλανδία. Τζιμπούρ (2) και Πάντελιτς τα γκολ των Πειραιωτών.

Οι πολλές δοκιμές από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ έφεραν στην επιφάνεια τις αμυντικές αδυναμίες της ομάδας του Ολυμπιακού, αλλά ταυτόχρονα και τις δυνατότητες στην επιθετική γραμμή.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Φετφατζίδης ήταν στο αριστερό άκρο της επίθεσης, στο δεξί ο Βλαχοδήμος. Ο Φέισα ήταν πίσω από Λυκογιάννη και Ιμπαγάσα ενώ ο Καραγκούνης ήταν στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Ποτουρίδη να είναι στο αριστερό και τους Ντιελνά-Μανωλά στο κέντρο της άμυνας.

Ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα στην πρώτη φάση του ματς όταν ο Λυκογιάννης σέρβιρε για τον Τζιμπούρ που έκανε ωραία κίνηση προς τη μπάλα και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

στο 23ο λεπτό ο Μόουλντερ έκανε πολύ καλή μακρινή μπαλιά στον Φόσεμπελτ, αυτός κατέβασε και πλάσαρε ανενόχλητος για το 1-1 με την άμυνα των Πειραιωτών να «παγώνει» θεωρόντας πως υπήρχε οφσάιντ. Μετά την ισοφάριση οι Ολλανδοί ανέβασαν στροφές και έφτασαν σε δεύτερο γκολ με τον Χάεμχουτς στο 37΄ να εκμεταλλεύται την αδράνεια των Μανωλά-Ντιελνά.

Στο 2ο ημίχρονο ο Ζαρντίμ έβαλε τον Σιόβα σε ρόλο αμυντικού μέσου και τον Παπάζογλου στο δεξί άκρο. Ο Λυκογιάννης πλαισίωσε τον Σιόβα στον άξονα, Βλαχοδήμος και Φετφατζίδης πήγαν στα άκρα και ο Τζεμπούρ πήγε δίπλα στον Πάντελιτς κάνοντας το σύστημα 4-4-2.

Μετά το 60΄οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν ρυθμό με τον Τζεμπούρ να σκοράρει στο 64΄μετά από εξαιρετική επέμβαση του Ολλανδού τερματοφύλακα στην κεφαλιά του Πάντελιτς ενώ λίγο αργότερα ο Αλγερινός επιθετικός από κοντά ξανά, έφτασε μία ανάσα από το γκολ.

Το 2-2 αλλά και η γενικότερη εικόνα των «ερυθρολεύκων» από το 60΄και έπειτα, επιβεβαίωνε ότι λειτουργεί καλά και με το 4-4-2. Ο Πορτογάλος το δοκίμασε και με τον Μήτρογλου αλλά και τον Αμπντούν μέσα και ο Έλληνας επιθετικός κέρδισε και το πέναλτι στο 82΄μετά από πολύ καλά ενέργεια και πάσα του Ντιόγκο. Ο Πάντελιτς το εκτέλεσε και έκανε το 3-2 για τους «ερυθρόλευκους» που έμειναν αήττητοι για έκτο φιλικό ματς.

Oλυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Ποτουρίδης (59΄Μανιάτης), Ντιελνά (59΄Χολέμπας), Μανωλάς, Καραγκούνης (42΄Πάντελιτς(89΄Σουμπίνιο)), Φέισα (46΄Σιόβας), Ιμπαγάσα (46΄Παπάζογλου), Λυκογιάννης, Τζεμπούρ (76΄Μήτρογλου), Βλαχοδήμος (59΄Ντιόγκο), Φετφατζίδης (76΄Αμπντούν)

Βίλεμ (Ματάις Μπράντερχορστ): Μέουλ, Μπούουρεν, Φαν Ντερ Ράιτ, Πικέ, Μόουλντερ, Σνάιντερς, Χάεμχουτς, Χέσερ, Μισιτζάν, Χάαστρουπ, Φόσεμπελτ