Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Η Task Force του Σαμαρά

Κάθε πρωθυπουργός έχει την ευχέρεια να επιλέγει τους συνεργάτες του. Όπως και τη δομή λειτουργίας του κυβερνητικού σχήματος το οποίο, ο ίδιος πάλι έχει επιλέξει για να πορευτεί μαζί του στην καθημερινή διαχείριση της εξουσίας.
Η Κυβερνητική Επιτροπή, η σύνθεση και η λειτουργία της, είναι ένας τέτοιος επιμέρους τομέας… ενδιαφέροντος, που δείχνει τις προθέσεις του εκάστοτε πρωθυπουργού, για τη στρατηγική διαχείριση της καθημερινότητας.
Κάπως έτσι, ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε στην ανασύνθεση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Δημιουργώντας ένα ευέλικτο σχήμα, μια Task Force, για τον καλύτερο συντονισμό του κυβερνητικού έργου, και τη χάραξη της πολιτικής της κυβέρνησης.
Στη νέα Κυβερνητική Επιτροπή λοιπόν, θα συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυταρής, καθώς και ο υπουργός Επικρατείας και πολιτικός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης.

Εμμανουήλ Ζερβός  / statesmen.gr