Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ποιοι ετοιμάζονται να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ


Η επομένη των εκλογών της 17ης Ιουνίου αναμένεται να πυροδοτήσει μπαράζ εξελίξεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς, με επίκεντρο το ΠΑΣΟΚ. Η ολική κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον οποίο στρέφονται μαζικά δυνάμεις και στελέχη που επί σειρά ετών στήριξαν το ΠΑΣΟΚ, αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχομένα για την “επόμενη μέρα” στην Ιπποκράτους.
Οι στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου παραπέμπουν στο “συντακτικό” Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, ως την πολιτική απάντηση στην κρίση που διέρχεται το ΠΑΣΟΚ. Σηματοδοτώντας ουσιαστικά ένα καινούριο ξεκίνημα, που πολλοί εκτιμούν ότι θα περιλαμβάνει νέο όνομα και νέο έμβλημα για το Κίνημα το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Δεν είναι ωστόσο λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο, η σημερινή ηγετική του ΠΑΣΟΚ δεν θα καταφέρει να κρατήσει το Κίνημα ενωμένο. Αντιθέτως, θα προκύψουν φυγόκεντρες τάσεις, που θα το συρρικνώσουν περαιτέρω.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ιπποκράτους προβληματίζονται για το ενδεχόμενο την επομένη των εκλογών, βουλευτές που θα έχουν εκλεγεί με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, να σπεύσουν να ανεξαρτητοποιηθούν, και εν συνεχεία να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Ένα πολιτικά εφιαλτικό ενδεχόμενο, που θα βυθίσει το ΠΑΣΟΚ σε ακόμη πιο βαθιά εσωτερική κρίση.
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ /statesmen.gr