Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Επιλογή με… μέλλον ο Ρουπακιώτης

Η επιλογή του Αντώνη Ρουπακιώτη για τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Εργασίας, είναι μια προβολή στο μέλλον. Θα μπορούσε να την τιτλοφορήσει κανείς ως «η Αριστερά στην εξουσία», καθώς ο άλλοτε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποτελεί εξέχων και προβεβλημένο στέλεχος του χώρου της Κεντροαριστεράς, με ευρύτερη ωστόσο απήχηση και αναγνώριση.
Η ανάληψη του πλέον ευαίσθητου ίσως, λόγω της οικονομικής κρίσης, υπουργείου, του υπουργείου Εργασίας, αποτελεί ένα πολιτικό στοίχημα για τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Να δείξει πως μπορεί να χειριστεί το ακανθώδες θέμα της ανεργίας ένα στέλεχος από την… από εκεί πλευρά του πολιτικού λόφου. Και την ίδια στιγμή, να καταδείξει τις διαφορές διαχείρισης αλλά και πολιτικής προσέγγισης, σε σχέση με έναν πρώην συνδικαλιστή και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, όπως ήταν ο Γιώργος Κουτρουμάνης.
Η επιλογή Ρουπακιώτη δεν ήταν τυχαία. Και θα πρέπει να το λάβουν υπόψη τους τα κόμματα του αστικού χώρου, που κατέρχονται στις εκλογές προτάσσοντας το επιχείρημα της υπεράσπισης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Ο Αντώνης Ρουπακιώτης έχει τα εχέγγυα να παρουσιάσει το πρόσωπο μιας Αριστεράς αξιόπιστης και κοινωνικά αλληλέγγυας.

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ / statesmen.gr