Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Wall Street Journal: Οι εκλογές οδηγούν στην χρεωκοπία

Στο πρωτοσέλιδο της Wall Street Journal βρίσκεται η χώρα μας και το ρευστό πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται ενόψει των εθνικών εκλογών.
«Οι εκλογές παίρνουν τα χαρακτηριστικά επανάστασης κατά του ελληνικού πολιτικού συστήματος το οποίο στήριξε το πακέτο σωτηρίας από το ΔΝΤ και τη ΕΕ.
Οι πολιτικοί που είναι υπέρ του νέου Μνημονίου εικονίζονται σαν να οδήγησαν τη χώρα σε μια παγίδα χρέους και στη συνέχεια να την έριξαν στη φτώχεια, λέγοντας πως θα τη διασώσουν», σημειώνει το δημοσίευμα.
Η εφημερίδα επικαλείται τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις και επισημαίνει πως τουλάχιστον οι μισοί ψηφοφόροι αναμένεται να ψηφίσουν τη ριζοσπαστική αντιπολίτευση η οποία ξεκινά από την Κομμουνιστική Αριστερά μέχρι ακροδεξιά νεοναζιστικά κινήματα. «Ακόμα και αν δημιουργηθεί ένας συνασπισμός φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων είναι πολύ αμφίβολο αν η Ελλάδα θα μπορέσει να εφαρμόσει τα συμπεφωνημένα», εκτιμά η αμερικανική οικονομική εφημερίδα. Αναφορά γίνεται και στα πρόσφατα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στις παρελάσεις.

«Τα σημάδια της ύφεσης είναι πιο αισθητά στο ταλαιπωρημένο από τις διαδηλώσεις κέντρο της Αθήνας όπου ο αριθμός των αστέγων διαρκώς αυξάνεται. Καμμένα κτίρια, ενοικιαστήρια και σπασμένα μάρμαρα στις άλλοτε πολύβουες λεωφόρους», περιγράφεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα η εφημερίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος ισχυρίζεται πως τα μέτρα επεβλήθησαν υπό την πίεση των Γερμανών και είναι ιδιαίτερα επαχθή για τον ελληνικό λαό. Επιπλέον παρατίθενται απόψεις ακαδημαϊκών, αναλυτών αλλά και απλών ανθρώπων οι οποίοι επισημαίνουν πως η πολιτική κατάσταση που δημιουργείται είναι ιδιαίτερα ρευστή καθώς ακόμα και ένας συνασπισμός των δύο μεγάλων κομμάτων δεν εγγυάται την απρόσκοπτη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Πηγή:I-reporter
se-blepo.blogspot.com