Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ο Καραμανλής μπαίνει στη μάχη

Η πολιτική παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή μέσω όσων δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής» ως παραταξιακό μανιφέστο του πρώην πρωθυπουργού και επί 12 ½ χρόνια αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των πρόωρων εκλογών, έρχεται στο κατάλληλο χρονικό timing.
Λειτουργεί συσπειρωτικά για τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, κωδικοποιεί τις πολιτικές προτεραιότητες της κοινωνίας από την εκλογική αναμέτρηση που έρχεται, και αφυπνίζει συνολικά την Κεντροδεξιά, στέλνοντας το μήνυμα των εκλογών στις οποίες συγκρούονται δυο κόσμοι.
Απ’ τη μια η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, που κομίζει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προσδοκίας για διόρθωση των λαθών του Μνημονίου και αναίρεση των αρνητικών για τους πολίτες συνεπειών του. Και από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ που οδήγησε την Ελλάδα στο Μνημόνιο, και φέρει το βάρος της ευθύνης για την πολυετή ηθική και αξιακή διάβρωση της χώρας.
Στην… πλευρά του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να συναντήσει εικονικά κανείς και τις άλλες δυνάμεις του πολιτικού φάσματος, είτε εκφράζουν το Μνημόνιο είτε όχι. Κι αυτό διότι, κάθε… μη ψήφος στη Νέα Δημοκρατία, εμμέσως πριμοδοτεί το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δια του Ανδρέα Λοβέρδου και άλλων επιφανών «σωματοφυλάκων» της νέας ηγεσίας, προσδοκά στην… παραφωνία μιας συγκυβέρνησης, που θα του επιτρέψει να παραμείνει στην εξουσία, έστω και από την πίσω πόρτα.
Με την παρέμβασή του στον «Τύπο της Κυριακής», ο Κώστας Καραμανλής επισημαίνει ότι όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία και όσο πιο ισχυρός είναι ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Σπεύδει δε να προσθέσει ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της, να μιλήσει ανοιχτά στους πολίτες για τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και να αναδείξει το δικό της πρόγραμμα για έξοδο από την κρίση.

EMMAΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr