Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο ελληνικός λαός θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας που θα συμφωνήσουν σε συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Επειδή δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτοδύναμη Κυβέρνηση δεν θα υπάρξει καμία, διότι ο ελληνικός λαός έχει προ πολλού εκφραστεί, θα υπάρξουν Κυβερνήσεις συνεργασίας. Κυβερνήσεις συνεργασίας πάνω σε συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο. Όχι Κυβερνήσεις συνεργασίας εξ ανάγκης, όπως αυτή που υπάρχει σήμερα. Κυβέρνηση συνεργασίας πάνω σε συμφωνία υλοποίησης συγκεκριμένου προγράμματος. Εμείς για να συμμετέχουμε στο οποιοδήποτε αυριανό κυβερνητικό σχήμα ή εν πάση περιπτώσει μετά τις εκλογές να υποστηρίξουμε συγκεκριμένες θέσεις, βάση – όρος για μας είναι ορισμένα θέματα:Η δραστική μείωση της φορολογίας συντελεστών μέσα από ένα ευέλικτο και σταθερό φορολογικό σύστημα.
Οι βαθιές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και το κράτος. Εκεί είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος, η κατάργηση της ασυλίας, η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, ένα νέο κράτος λειτουργικό, κοινωνικό, διαφανές.
Η διασφάλιση της θέσης της Ελλάδας και του ρόλου της Ελλάδας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Η προώθηση των μεγάλων αποκρατικοποιήσεων και η διάθεση του 25% τουλάχιστον των εσόδων στη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων στην ανάπτυξη, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Ευέλικτες και αποτελεσματικές πολιτικές για την κοινωνική προστασία, τις πολιτικές που προτείναμε για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε αυτό το δείκτη κοινωνικής ασφάλειας που περισσότερο παρά ποτέ το έχει ανάγκη σήμερα η χώρα.
Το θέμα της Αθήνας. Η Αθήνα δικαιούται και δεν δέχομαι να παρακολουθώ την κατάσταση που υπάρχει σήμερα και την πόλη των ονείρων μας να μεταβάλλεται σε γκέτο. Προχθές στον Λουξεμβούργιο Υπουργό Εξωτερικών μία κουβέντα του είπα: έχετε υποχρέωση ως Ευρωπαίοι να μας στηρίξετε αποτελεσματικά, οικονομικά έτσι ώστε να υπάρχει ο άμεσος επαναπατρισμός των λαθραίων μεταναστών στη χώρα μου».Η  Ντόρα Μπακογιάννη σε άλλο σημείο της ομιλίας της είπε: «Το παλιό πολιτικό σύστημα πεθαίνει. Είναι βέβαιο ότι γεννιέται κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό. Και επειδή ο λαός σε αυτές τις εκλογές αυτό που θα απαιτήσει από όλους μας είναι καθαρό, ουσιαστικό, ειλικρινή κα προγραμματικό λόγο, καλώ όλα τα Κόμματα από σήμερα να βγουν και να πουν στο λαό τι πρόγραμμα θέλουν να κάνουν, πως θέλουν να το υλοποιήσουν, που θα βρουν τα λεφτά και κυρίως με ποιο και με τι όρους θέλουν να συνεργαστούν
».