Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ποινική δίωξη Νικολούδη ζήτησε η Μπακογιάννη απο τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε,

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντησή της με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: 

Κατέθεσα μία αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον κ. Τέντε, όπου ζητώ την πειθαρχική, ενδεχομένως και ποινική δίωξη του κ. Νικολούδη. Η ιστορία είναι σαφής. Ή κάτι πάει να συγκαλυφθεί ή πρόκειται περί μίας απίστευτης προσπάθειας σπίλωσης του προσώπου μου και της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Το θέμα θα ξεκαθαριστεί πλήρως. 
 Δημοσιογράφος: Όταν λέτε για συγκάλυψη κ. Μπακογιάννη, συγκάλυψη ενδεχομένως από τη Βουλή για να καλυφθεί κάποιος άλλος;
Ντόρα Μπακογιάννη: Έχετε πάρει την αναφορά μου, μπορείτε να τη διαβάσετε λεπτομερώς. Ένα πράγμα έχω μόνο να δηλώσω. Ότι η Δημοκρατική Συμμαχία με τις πρωτοβουλίες της κυρίως για τη διαφάνεια και για τη μείωση των χρηματοδοτήσεων των κομμάτων, έχει ενοχλήσει πολλούς. Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Δεν υπάρχει περίπτωση αν κάτι πρόκειται να καλύπτεται να μην βγει στο φως της δημοσιότητας. Και δεν θα δεχθούμε βεβαίως κανενός είδους σπίλωση της ηθικής μας υπόστασης ούτε της δικής μου προσωπικά ούτε του κόμματός μας.  
Δημοσιογράφος: Υπάρχει άλλος πολιτικός σχηματισμός πίσω από αυτό το σχέδιο εξόντωσης που λέτε;
Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω διότι δεν γνωρίζω. Αλλά μην αμφιβάλλετε ότι τίποτα δεν μένει κρυφό.  
Δημοσιογράφος: Αυτό το ένα εκατομμύριο το οποίο τελικά ήταν δολάρια και όχι ευρώ, το είχατε δηλώσει εσείς στο πόθεν έσχες πέρυσι τον Ιούνιο;
Ντόρα Μπακογιάννη: Αστειεύεστε; Βεβαίως.