Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Όταν τέθηκε θέμα διαγραφής Βενιζέλου…

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Η σχέση του Χάρη Καστανίδη με τον Γιώργο Παπανδρέου υπήρξε πάντοτε πολιτικά συμβιωτική. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, στάθηκε διαχρονικά στο πλευρό του γιου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε το «δόρυ» του παπανδρεϊσμού στη Θεσσαλονίκη, απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Παλαιότερα δε, είχε παραιτηθεί από την κυβέρνηση Σημίτη, προειδοποιώντας τον τότε πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για εστίες διαπλοκής. Οι οποίες δεν καταπολεμήθηκαν, και εξελίχτηκαν σε εθνικά σκάνδαλα.
Με την ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Καστανίδης επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να εκπροσωπεί τον κοινωνικό χαρακτήρα του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, ανεξαρτήτως του δρόμου που θα ακολουθήσει το Κίνημα, μετά την αλλαγή ηγεσίας που βρίσκεται προ των πυλών.
Έχει ωστόσο ιδιαίτερη αξία να σταθεί κανείς σε δυο αποστροφές της ομιλίας του. Που αφορούσαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο, δηλαδή το νέο δίδυμο ηγεσίας, που επιχειρεί να πάρει τα ηνία της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ από τον Γιώργο Παπανδρέου.
Απευθυνόμενος λοιπόν στον Γιώργο Παπανδρέου, ο Χάρης Καστανίδης είπε με νόημα: «Το 2008, όταν τέθηκε θέμα διαγραφής Βενιζέλου για το θέμα του Ομίλου, είπα ότι αυτά είναι αστεία, και την άλλη μέρα μου είπες… με αποδυναμώνεις. Όταν μετά από συνέντευξη του Λοβέρδου στη ΝΕΤ, είχε τεθεί θέμα διαγραφής του, σας πήρα τηλέφωνο και σας είπα ότι δεν δέχομαι διαγραφή Λοβέρδου», ήταν τα λόγια του Χάρη Καστανίδη.
Όπως είναι ευνόητο, το μέλλον του ΠΑΣΟΚ γίνεται εξαιρετικά συναρπαστικό, με φόντο όσα θα ακολουθήσουν τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου.

statesmen.gr