Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Σαν σε προπόνηση ο Ολυμπιακός 2 - 0 την ΑΕΚ και στο +1

Με συνταγή αλά Τούμπας ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι με την ΑΕΚ (2-0), καθώς καθάρισε τον αγώνα από το 25' με σκόρερ τους Μέλμπεργκ, Μιραλάς
Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε χωρίς να βγάλει μάτια… Για μισό ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» φόρτσαραν, έκαναν το 2-0  και στη συνέχεια έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει Ρούμπιν.
Από την άλλη, η ΑΕΚ το πάλεψε κάπως στο φινάλε του ημιχρόνου και στο β' μέρος, αλλά είχε ταβάνι… Οι παίκτες του Κωστένογλου δεν μπορούσαν να πατήσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και το τελικό αποτέλεσμα ήταν φυσική απόρροια της διαφοράς δυναμικότητας των δυο ομάδων.
Ο Ολυμπιακός είχε σε πολύ καλή μέρα τους Μιραλάς, Τζιμπούρ, ενώ ο Ιμπαγάσα, που ήταν πολύ δραστήριος κι έκανε πολύ καλό ματς ήταν «άρχοντας» στο κέντρο μοιράζοντας ιδανικά το παιχνίδι. Από την άλλη η ΑΕΚ δεν είχε διακριθέντα πλην του ορεξάτου Βάργκας και κινήθηκε στην μετριότητα.
Πριν την έναρξη του ματς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Θύρας 7, ενώ οι οπαδοί του Ολυμπιακού, που φώναξαν και συνθήματα κατά του μνημονίου ζήτησαν διπλό στη Ρωσία.
Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά και μόλις στο 2' ο Μιραλάς έβγαλε από αριστερά μπαλιά «πάρε-βάλε» στον Μανιάτη που έκανε κακό τελείωμα από πλεονεκτική θέση.
Τελικά η πίεση του Ολυμπιακού καρποφόρησε, καθώς στο 5' ο Μέλμπεργκ σκόραρε με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ιμπαγάσα!
Το κέντρο της ΑΕΚ δεν μπορούσε να κάνει παιχνίδι και οι παίκτες της ΑΕΚ έψαχναν με βαθιές-καταδικασμένες- μπαλιές τον Λυμπερόπουλο. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός πίεζε ψηλά από το ξεκίνημα κι έκλεβε μπάλες δημιουργώντας προϋποθέσεις για καλές αντεπιθέσεις.
Σε μια από αυτές ήρθε και το 2-0 όταν βγήκαν τέσσερις «ερυθρόλευκοι» με δυο «κιτρινόμαυρους». Ο Μιραλάς έσπασε αριστερά τη μπάλα στον Τζιμπούρ, ο Γαλλοαλγερινός έκανε την κούρσα, μπήκε στην περιοχή και πάσαρε στον επερχόμενο Βέλγο, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-0 στο 25'!
Από το 35' και μετά η ΑΕΚ ανέβηκε κάπως, πήρε δυο τρία κόρνερ κι ορισμένα φάουλ που ανέβασαν κόσμο στην περιοχή του Μέγερι, όμως πέρα από μια κεφαλιά του Λυμπερόπουλου, έπειτα από ένα κόρνερ του Λεονάρντο, δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις.
Το ματς στην επανάληψη συνεχίστηκε στο ίδιο κακό μοτίβο με την ΑΕΚ να έχει μια φλύαρη υπεροχή, αλλά να μην μπορεί να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του Μέγερι. Στο 60' ο Κωστένογλου έριξε στο ματς τον Σιαλμά αντί του αρνητικού Μπέλεκ και στο επόμενο λεπτό ο Λυμπερόπουλος είχε ένα πολύ καλό σουτ, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Μέγερι.Στο φινάλε ο Βαλβέρδε έβγαλε τους Μανιάτη, Καζίμ (σ.σ: πολύ ορεξάτος ο Τούρκος στην πρώτη του βασική συμμετοχή) για να πάρουν ανάσες και κάπως έτσι φτάσαμε στο φινάλε του αγώνα με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 2-0, να πηγαίνει στο +1 από τον Παναθηναϊκό και να πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην Μόσχα για το ματς με την Ρούμπιν.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μανιάτης (82' Μοντέστο), Ιμπαγάσα, Μιραλάς (67' Αμπντούν), Καζίμ (85' Χολέμπας) και Τζιμπούρ
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κοντοές, Δέλλας, Μανωλάς, Καράμπελας, Μάκος (67' Ρίκκα), Καφές, Βάργκας (82' Γκερέιρο), Μπέλεκ (62' Σιαλμάς), Λεονάρντο και Λυμπερόπουλος