Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ντόρα Μπακογιάννη... μακάρι ο Θεός να μας φωτίσει

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, παρέστη σήμερα στην τελετή αγιασμού των υδάτων στα Χανιά.
Αμέσως μετά, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ντόρα Μπακογιάννη: Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις Ελληνίδες και όλους του Έλληνες χρόνια πολλά και μακάρι ο Θεός να μας φωτίσει όλους και ιδίως την πολιτική ηγεσία, έτσι ώστε να γκρεμίσει οριστικά το θεό του πολιτικού κόστους, τον οποίο τόσα χρόνια υπηρετεί.
Δημοσιογράφος: Ακούγονται πολλά τον τελευταίο καιρό για έξοδό μας από το ευρώ. Ασπάζεστε αυτή τη φοβία που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και στην κυβέρνηση;
Ντόρα Μπακογιάννη: Ο φόβος είναι υπαρκτός. Αυτό το οποίο σήμερα χρειάζεται για να αποφύγουμε τη βέβαιη κατάρρευση, είναι να συνεννοηθούμε, να συνεργαστούμε και να διαπραγματευτούμε τώρα. Μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Από το χέρι των τριών αρχηγών των τριών πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά και του πρωθυπουργού, εξαρτάται.
Σε αυτό το σημείο θέλω να καλέσω τα κόμματα τα οποία σήμερα σε όλη την Ελλάδα οργάνωσαν αποδοκιμασίες κατά των πολιτικών, να συνειδητοποιήσουν ότι τη δίκαιη οργή του ελληνικού λαού δεν θα την καρπωθούν. Απλώς την καπηλεύονται με αυτόν τον τρόπο. Αυτό που σήμερα ο λαός απαιτεί από τους πολιτικούς του, είναι να δείξουν ότι έχουν αίσθημα ευθύνης. Ότι έχουν αίσθημα προτεραιοτήτων. Ότι βάζουν το λαό πάνω από τα κόμματά τους και κυρίως να αποδείξουν και χρειάζεται να κάνουμε προσπάθεια προς αυτό, ότι υπάρχει εντιμότητα στο πολιτικό σύστημα. Γι’ αυτό και δυσκολεύομαι να κατανοήσω τη θέση της ΝΔ που αρνείται να ανοίξουν οι λογαριασμοί της Ελβετίας.
Δημοσιογράφος: Θεωρείτε ότι οι εκλογές θα γίνουν σύντομα και άσχετα από το πότε θα γίνουν εσείς πότε θέλετε να γίνουν;
Ντόρα Μπακογιάννη: Πιστεύω πως αυτή κυβέρνηση έχει υποχρέωση να πετύχει το στόχο της. Πρέπει οι τρεις αρχηγοί των τριών κομμάτων να τη στηρίξουν αποτελεσματικά και να μην προσπαθούν να είναι συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι ταυτοχρόνως. Πρέπει να πετύχει η διαπραγμάτευση του PSI, πρέπει να πετύχει η νέα δανειακή σύμβαση, έτσι ώστε να μπορεί ο ελληνικός λαός να ατενίζει το μέλλον, επιτέλους, με περισσότερη αισιοδοξία.
Δημοσιογράφος: Κάποιο σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο πηγαίνει για αλλαγή ηγεσίας;
Ντόρα Μπακογιάννη: Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή με την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, είναι ότι υπάρχουν τουλάχιστον πέντε καταγεγραμμένοι δελφίνοι, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα υπουργοί. Έχω καλέσει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αποφασίσουν ποιος θα είναι ο ρόλος τους. Ο ρόλος τους θα είναι να προσφέρουν αποτελεσματικά σε μία κυβέρνηση Παπαδήμου ή να κάνουν προεκλογικό αγώνα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ; Και τα δύο δεν μπορούν να χωρέσουν».