Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Στη φυλακή ο εκπαιδευτικός που ασελγούσε σε μαθητές

 Στη φυλακή ο εκπαιδευτικός που ασελγούσε σε μαθητές
Στις φυλακές της Τρίπολης οδηγήθηκε σήμερα ο 47χρονος εκπαιδευτικός Νικόλαος Σειραγάκης από το Ρέθυμνο και προπονητής μπάσκετ, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ΄εξακολούθηση.
Οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου, έπειτα από έρευνα η οποία διενεργήθηκε υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Ρεθύμνου.
Η έρευνα, σε μία τόση μικρή κοινωνία, έπρεπε να γίνει με μεγάλη προσοχή και με λεπτούς χειρισμούς, δήλωσε ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, ταξίαρχος Εμμανουήλ Παραδουλάκη.
«Μάλιστα για ένα πρόσωπο γνωστό και κοινωνικά καταξιωμένο, που σε μεγάλο βαθμό απολάμβανε της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των οικογενειών των θυμάτων», ανέφερε.
Ο Σειραγάκης, όπως είπε ο ταξίαρχος, έπαιρνε προφυλάξεις και λειτουργούσε με μεθοδικότητα. «Δηλαδή έκανε συναντήσεις μικρής διάρκειας, σε σημεία τέτοια που, ούτε επέτρεπαν την καθαρή αποτύπωση της δράσης του, ούτε επέτρεπαν τις υπόνοιες στις ίδιες τις οικογένειες των παιδιών».
Όλα άρχισαν από κάποιες διάσπαρτες φήμες πριν από αρκετούς μήνες αναφερόντουσαν σε κάποιες περίεργες σχέσεις του Σειραγάκη με κάποια παιδιά.
«Στη βάση αυτή ξεκίνησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας να συλλέγουν διακριτικά πληροφορίες, οι οποίες όσο περνούσε ο χρόνος περιέγραφαν ένα γενικότερο πλαίσιο δράσης του Σειραγάκη, χωρίς ωστόσο να είναι συγκεκριμένες και να θέτουν μία αντικειμενική βάση δεδομένων», είπε ο Ε. Παραδουλάκης, αναφερόμενος στην εξέλιξη των ερευνών.
«Όταν διαπιστώθηκε ότι η υπόθεση είχε βάση, αφού καταφέραμε με συστηματική προσπάθεια και επιμονή να έχουμε το πρώτο προανακριτικό υλικό, ενημερώθηκε άμεσα η Εισαγγελία του Ρεθύμνου και τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε συγκεκριμένη ομάδα αστυνομικών με στόχο τη διαλεύκανσή της, με την παράλληλη διασφάλιση του απόρρητου των ερευνών, που αποτελούσε κρίσιμο θέμα για την έκβαση της έρευνας.
Η διαρκής καθοδήγηση και συνεννόηση με τις Εισαγγελικές Αρχές, που επόπτευαν την πορεία των ερευνών σε όλα τα στάδια της πολύμηνης επιχείρησης ήταν καθοριστική, όχι μόνο για τη δικονομική αξιολόγηση του εκάστοτε συλλεγέντος υλικού, αλλά και για την οργάνωση και τον προσδιορισμό κάθε νέου επιχειρησιακού βήματος», είπε.

troktiko.eu