Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Μισή χαρά… Κρίμα και άδικο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΣΕΝΑΛ 3-1 ! - Νίκησε αλλά δεν προκρίθηκε

Ο Θρύλος εντυπωσιακός, έκανε το χρέος του, αλλά η Ντόρτμουντ… παραμέρισε, άφησε με 3-2 τη Μαρσέιγ να περάσει αέρα απ’ το «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ»,καινα πάρει την πρόκριση στους «16», δεχόμενη δύο γκολ στο 85’ και στο 87’ (!!!) και έτσι ο Ολυμπιακός, παρότι επικράτησε της Άρσεναλ με 3-1 έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και θα συνεχίσει στους «32» του Γιουρόπα…
Δυστυχώς ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε και στη Γερμανία για να πάρει το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης. Ετσι οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με τη γλυκόπικρη γεύση της νίκης επί των «κανονιέρηδων» και της συμμετοχής στους «32» του Europa League», αν και έφθασαν μία ανάσα από την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης!
Στο πρώτο τέταρτο του ματς οι Λονδρέζοι έχασαν δυο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Αρσάβιν (7΄) και Φρίμπονγκ (14') με αποτέλεσμα να το πληρώσει στο 16' με τον Τζιμπούρ να εκμεταλλεύεται το λάθος του Ντζουρού, να γίνεται αποδέκτης της ασίστ του Φουστέρ και με πλασέ να κάνει το 1-0 υπέρ των Πειραιωτών.
Η Αρσεναλ συνέχισε στο ίδιο τέμπο, άγγιξε την ισοφάριση στο 30' με τον Γιόσι Μπεναγιούν και από τη στιγμή που εκεί δεν έγινε το 1-1, ήρθε στο 36' ο Φουστέρ να γράψει το 2-0.
Ο Ισπανός έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Τζιμπούρ που έκανε κάθετη κίνηση, ο Μανόνε που είχε αντικαταστήσει στο 24' τον Φαμπιάνσκι λόγω τραυματισμού έδιωξε με το κεφάλι, ο Ισπανός ξαναπήρε την μπάλα και με κάτι σαν πλασέ έδωσε προβάδισμα δυο γκολ στους Πειραιώτες, που πλέον ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του ματς έχοντας μέχρι την ανάπαυλα άλλες δυο καλές φάσεις για να διευρύνουν το προβάδισμα τους! Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου οι «ερυθρόλευκοι» έχαναν ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μέλμπεργκ στο 47' με αποτέλεσμα στο 57' να το πληρώσουν με τον Μπεναγιούν με εξαιρετικό σουτ να μειώνει το σκορ!
Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να κάνει κάποιες φάσεις μπροστά στην εστία του Μανόνε, όμως χωρίς να τις εκμεταλλεύεται με τους «κανονιέρηδες» να αγγίζουν στο 75' την ισοφάριση με τον Ροσίτσκι μετά από ασίστ του Μπεναγιούν.
Το 2-1 παρέμενε και η αγωνία στο «Καραϊσκάκη» μεγάλωνε με τον Κέβιν Μιραλάς στο 81' να χάνει τεράστια ευκαιρία για το 3ο γκολ με το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» θα «καθάριζαν» το ματς. Ο Βέλγος δεν τα κατάφερε ούτε στο 84' μετά από ασίστ του Αμπντούν με το θερμόμετρο να κτυπά, πλέον, στον Πειραιά στα κόκκινα…
Στο 89' ο Μοντέστο έγραφε το 3-1 και εκεί άπαντες πίστεψαν πως ο Ολυμπιακός βρισκόταν στην επόμενη φάση του Champions League, όμως τα μαντάτα δεν ήταν καθόλου ευχάριστα από τη Γερμανία, καθώς η Μαρσέιγ είχε καταφέρει όχι απλά να ισοφαρίσει, αλλά να γυρίσει το ματς με τους Αγιού και Βαλμπιενά να σκοράρουν στο 85' και στο 87'!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Φουστέρ (66' Αμπντούν), Μοντέστο, Μανιάτης, Μιραλάς, Χολέμπας (38' Ορμπάιθ), Τζιμπούρ (90+' Παπάζογλου).
ΑΡΣΕΝΑΛ: Φαμπιάνσκι (24΄λ.τρ. Μανόνε), Βερμάελεν, Αντρέ Σάντος (51' λ.τρ. Μιγκέλ), Σκιλασί, Τζουρού, Φρίμπονγκ, Μπεναγιούν, Κοκελίν (67' Ροσίτσκι), Τσάμπερλεϊν, Αρσάβιν, Σαμάκ.