Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Παπαδήμος προς υπουργούς: "Ημερομηνία εκλογών δεν υπάρχει!" - Στις καλένδες η μείωση των επικουρικών

- Κατηγορηματικός για τις κάλπες ο πρωθυπουργός στο υπουργικό
- "Παγώνει" το θέμα των μειώσεων στις επικουρικές το υπουργείο
- Προειδοποίησε τους υπουργούς ότι για να πάρουμε το δάνειο πρέπει να σταματήσουν τα ταμεία να παράγουν ελλείμματα
Οι επικουρικές όπως και οι εκλογές φαίνεται προς το παρόν να πηγαίνουν "περίπατο" αφού στο υπουργικό ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος όταν ρωτήθηκε από υπουργούς της ΝΔ και του ΛΑΟΣ πως προχωρούν όλα τα θέματα που είναι ανοικτά και αν οδεύουμε σε καταληκτική ημερομηνία, φέρεται να τους απάντησε: "Δεν υπάρχει ημερομηνία εκλογών".

Ο κ. Παπαδήμος υπενθύμισε σε όλους ότι προϋπόθεση για να πάρουμε τη νέα δανειακή σύμβαση, είναι να σταματήσουν τα ταμεία να παράγουν ελλείμματα.
Ζήτησε τις προτάσεις όλων για τις επικουρικές συντάξεις και αναφερόμενος στις προτάσεις του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, τις χαρακτήρισε αρχή της συζήτησης.

Δήμας: "Θα επανέλθουμε με δική μας πρόταση"
Ο Σταύρος Δήμας χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση Κουτρουμάνη και τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι αναλογιστικές μελέτες και οι λύσεις που μπορούν να υπάρξουν στη βάση αυτή. "Θα την μελετήσουμε", είπε, "και θα καταθέσουμε και την δική μας πρόταση."

Νωρίτερα ο υπουργός Απασχόλησης μπαίνοντας στο υπουργικό έκανε ένα βήμα πίσω παγώνοντας τις μειώσεις στις επικουρικές.
Επι της ουσίας είπε ότι γίνεται πολλή φασαρία για το τίποτα αφού ακόμα νομοσχέδιο δεν υπάρχει! Δηλαδή, το υπουργείο πάγωσε όσα έχουν διαρρεύσει για μείωση των επικουρικών συντάξεων (θα είναι η τρίτη) που έχει προκαλέσει την οργή της ΝΔ.

Ο κ.Κουτρουμάνης είπε ότι και η τρόικα θεωρεί τις αναλογιστικές μελέτες άρτιες. Και πρόσθεσε ότι όσα υποστηρίζει η ΝΔ για την μείωση των επικουρικών δεν ισχύουν. Ότι δηλαδή δεν ήταν μέσα στην συμφωνία.

Είπε ότι η αναδιάρθρωση των επικουρικών ήταν μέσα στο Μνημόνιο και εξειδικεύεται στο Μεσοπρόθεσμο. Και μάλιστα πρόσθεσε ότι στο Μεσοπρόθεσμο αναφέρεται και το ποσοστό που πρέπει να περικοπεί.

Και εδώ ήταν που έριξε την βόμβα: "Σήμερα", είπε, "συζητούμε την πρόταση του υπουργείου. Δεν θα καταλήξουμε σε απόφαση. Υπήρχε βούληση να καταθέσουμε το νομοσχέδιο έως τα τέλη Δεκεμβρίου αλλά δεν υπάρχει σχετική πίεση. Σε αυτό το διάστημα είμαστε ανοικτοί σε διάλογο και προτάσεις."

  Mόνο προτάσεις και συζητήσεις για ένα νομοσχέδιο το οποίο αν πάει όπως όλα δείχνουν ακόμα και μετά τον Ιανουάριο μπορεί και να μην ψηφιστεί από την παρούσα κυβέρνηση.

Αίσθηση προκάλεσαν και όσα είπε σήμερα στο Νίκο Ευαγγελάτο ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης. Ο κ. Καραταζφέρης είπε ότι αν δεν γίνει ανασχηματισμός και αν δεν σχηματισθεί μια κυβέρνηση το πολύ 10 υπουργών και 3 αντιπροέδρων τότε πρέπει να πάμε αύριο σε εκλογές.


Newsit.gr