Συνάντηση με τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου κ. Αμαλία Σκέπερς είχε την Παρασκευή ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Είχα μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κορίνθου κ. Σκέπερς, κατά την οποία μας δόθηκε η ευκαιρία να αναλύσουμε τα προβλήματα και να αναζητήσουμε κοινά σημεία, πάνω στα οποία μπορούμε και πρέπει να συνεργαστούμε για τη βελτίωση της παρεχόμενης περίθαλψης.
Ενημέρωσα την κυρία Διοικήτρια για τη θετική εξέλιξη που είχαμε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία κατέστη σαφές από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ότι οι προτάσεις του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για κλείσιμο τμημάτων στο Νοσοκομείο δεν υιοθετούνται και δεν πρόκειται να υλοποιηθούν. Επίσης, την ενημέρωσα για τις παρεμβάσεις που έχω πραγματοποιήσει σχετικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό και, κυρίως, νοσηλευτικό, τις ελλείψεις σε εφόδια, ιατρικά αναλώσιμα και εξοπλισμό, τα προβλήματα στα εξωτερικά ιατρεία και στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.
Τα προβλήματα αυτά δεν είναι βεβαίως άγνωστα στην κυρία Σκέπερς και οφείλω να πω ότι έχει καταβάλει σοβαρές προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους, οι οποίες διαπίστωσα ότι έχουν φέρει σημαντικά αποτελέσματα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν προβλήματα που παραμένουν και τα οποία δεν μπορούν να λυθούν χωρίς τη συνδρομή της πολιτείας. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που έχω αποταθεί επανειλημμένα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και έχω κάνει παρεμβάσεις στο Κοινοβούλιο. Διότι αναγνωρίζω ότι χωρίς πολιτική βούληση, χωρίς κεντρική χρηματοδότηση και εκσυγχρονισμό βασικών δομών, είναι αδύνατον να γίνουν τα αποφασιστικά βήματα.
Από το 2009 το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπήκε σε μεγάλη περιπέτεια. Αρχικά θυμίζω ότι είχαμε τις εξωφρενικές καθυστερήσεις στο διορισμό Διοικητών στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Έπειτα, υπήρξε μεγάλη αναβλητικότητα σε διαδικασίες πρόσληψης νέου προσωπικού, αφού δεν υπήρχε συμβούλιο κρίσεων, με αποτέλεσμα το υπάρχον προσωπικό να υπερβάλει εαυτόν για να καλύψει τις ανάγκες, δουλεύοντας εξαντλητικές υπερωρίες. Στη συνέχεια είχαμε τις παλινωδίες με τις προμήθειες, οι οποίες και καθυστέρησαν, δημιουργώντας ελλείψεις σε υλικά ζωτικής σημασίας και, όταν εντέλει προχώρησαν, έγιναν με μια ιδιαίτερα αμφίβολη διαδικασία.
Μετά από όλα αυτά τα προβλήματα, για τα οποία αποκλειστικά υπεύθυνη ήταν η Κυβέρνηση, ήρθε βεβαίως και η τραγωδία του Μνημονίου. Οι περικοπές δισεκατομμυρίων στο χώρο της υγείας δεν μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο το Νοσοκομείο Κορίνθου, το οποίο, μαζί με το προσωπικό και τους ασθενείς, έπεσαν θύματα μιας ανάλγητης πολιτικής.
Οι εκπτώσεις σε έναν τόσο νευραλγικό τομέα όπως η υγεία δεν δημιουργούν μόνο λειτουργικά προβλήματα, δημιουργούν τον κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών. Και θεωρώ ότι μέσα στα νέα δεδομένα, χρειάζεται η συνδρομή όλων μας, ώστε να διαφυλάξουμε αυτό το ανεκτίμητο αγαθό της ζωής και της υγείας. Επειδή πιστεύω ότι τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται μέσα από τη συνεργασία, διαβεβαίωσα την κυρία Σκέπερς ότι θα μεταφέρω και θα στηρίξω με τη σειρά μου οποιοδήποτε αίτημά της προς το Υπουργείο Υγείας, το οποίο θα συμβάλει στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον πολίτη, στην καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού και στη συνολική αναβάθμιση της εικόνας και της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείο Κορίνθου.»