Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Φωτιά στο... Σαββατόβραδο - Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (19:30) - «Τρίποντο» με θέα την κορυφή θέλει ο Ολυμπιακός Είναι θέμα τιμής!

Η ώρα για το πρώτο ντέρμπι "αιωνίων" της σεζόν έφτασε. Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί  τον Παναθηναϊκό στο "Γ. Καραϊσκάκης" (19:30, Novasports 1 και σε real time από το www.sport-fm.gr). σε μία σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων με έπαθλο την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Οι δύο αντίπαλοι θέλουν τη νίκη για τους δικούς τους διαφορετικούς λόγους. Οι "ερυθρόλευκοι" για να πιάσουν κορυφή στον βαθμολογικό πίνακα και να βάλουν από κάτω τον Παναθηναϊκό.
Τη νίκη με την οποία θα βρεθεί ξανά στην κορυφή του πρωταθλήματος θέλει απόψε ο Ολυμπιακός. Πέρα από τους τρεις βαθμούς, σε τέτοια ματς μετράει το γόητρο και οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να κερδίσουν τον «αιώνιο» αντίπαλο. Επίσης, οι Πειραιώτες θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση εν όψει του αγώνα με τη Μαρσέιγ για την 5η αγωνιστική του Champions League.
«Σκοπός μας είναι να τους πιέσουμε και να δείξουμε ότι εμείς είμαστε οι κυρίαρχοι. Θα πιέσουμε από το πρώτο λεπτό, για να τους βάλουμε γκολ. Αυτοί θέλουν μεγάλη προσοχή θέλω να τους πιέζετε από την πρώτη στιγμή, αλλά και να τους ακολουθείτε ακόμα και όταν θα συγκλίνουν. Είναι πολύ σημαντικό να το κάνετε αυτό, επειδή έτσι δεν θα έχουν πεδίο δράσης. Πρέπει να τους νικήσουμε. Ακούσατε τι σας είπε ο πρόεδρος, ξέρετε τι θέλει ο κόσμος… Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για εμάς», είπε ο Βαλβέρδε πριν από την έναρξη της χθεσινής-τελευταίας προπόνησης πριν από το αποψινό ντέρμπι
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε που δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ιμπαγάσα (δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο) και Φέισα(θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για το παιχνίδι στη Γαλλία),  αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Τοροσίδη, Χολέβας, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μέλμπεργκ. Στην μεσαία γραμμή θα ξεκινήσει ο Ορμπάιθ με τον Γέστε να κερδίζει την κούρσα από τον Μοντεστό για να βρίσκεται στο πλευρό του και τον Μακούν. Ενώ στην επίθεση ο Φουστέρ θα βρίσκεται πίσω από τον Τζιμπούρ και στα πλάγια οι Μόνχε και Μιραλάς. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοστάντσο, Μανιάτης, Μαρκάνο, Αμπντούν, Γέστε, Μόνχε και Πάντελιτς. Εκτός έμειναν – πέρα από τον Ιμπαγάσα και τον Φέισα – οι Δασκαλάκης, Ζαραδούκας, Φετφατζίδης, Ποτουρίδης, Χαβίτο, Βαλεριάνος, και Παπάζογλου.

Στην αντίπερα όχθη οι "πράσινοι" θέλουν την νίκη για να παραμείνουν στην πρώτη θέση και να στείλουν το πιο υχηρό μήνυμα ότι είναι ικανοί να κατακτήσουν τον τίτλο.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα τοποθετήσει τον Καπίνο στα γκολπόστ και θα βάλει μπροστά του τους Βύντρα, Σπυρόπουλο, Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι. Στην μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Κατσουράνης και Σιμάο με τους Κουίνσι και Ζεκά να αγωνίζονταΙ στα πλάγια, ενώ ο Κλέιτον θα παίξει πίσω από τον Λέτο.

ΠροϊστορίαΕίκοσι τρεις νίκες μετράει ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό στην Α’ Εθνική. Ωστόσο, έχουν χάσει έντεκα φορές και δεκαοχτώ ματς έχουν λήξει χωρίς νικητή. Όσον αφορά τα τελευταία πέντε ματς ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» αντιπάλους, οι Πειραιώτες έχουν δύο νίκες, ισάριθμα ματς έχουν έρθει «Χ» και μία φορά έχουν χάσει.

Η τελευταία 5ετία

04-03-2007 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-1 (89' Παπαδόπουλος)
13-01-2008 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 (45'+ Άντζας - 14' Εντόι)
01-03-2009 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0
29-11-2009 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-0 (45΄+, 55΄ Μήτρογλου)
19-02-2011 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-1 (20' Μιραλάς , 91' Τζιμπούρ - 58' Λέτο)