Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Γυθείου την ώρα του καθήκοντος

Άλλο ένα μέλος του πυροσβεστικού σώματος έπεσε στο καθήκον την ώρα που πάλευε με τις φλόγες.
στο Βαθύ της Ανατολικής Μάνης όπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο και 4 αεροπλάνα.
Νεκρός βρέθηκε από συνάδελφό του την ώρα που προσπαθούσαν να σβήσουν την φωτιά στο Βαθύ της Ανατολικής Μάνης, ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γυθείου, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής του Παναγιώτη, 49 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο διοικητής ζήτησε από τον οδηγό του να πάει να ζητήσει ενισχύσεις αφού η φωτιά δυνάμωνε στο σημείο που βρισκόταν. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δεν ήταν πολύ μακριά από εκεί, αλλά μέχρι να πάει και να έρθει ο οδηγός, ο διοικητής της πυροσβεστικής είχε πέσει νεκρός. Οπως είπε τον βρήκε πεσμένο στο έδαφος με εγκαύματα.
Δάσος καίγεται στο Ηλιόκαστρο Κρανιδίου στην Αργολίδα, όπου προσπαθούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 1 αεροπλάνο.
Επίσης αυτή την στιγμή πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη σε δάσος στην περιοχή Σκουτεσιάδα. Αγρινίου όπου βρίσκονται 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο και 3 πυροσβεστικά αεροπλάνα, σε δασοςστην Αστροβίτσα Μεσολογγίου ,όπου την φωτιά προσπαθούν να σβήσουν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 3 αεροπλάνα, σε δασική έκταση στη Γαβρολίμνη Ναυπάκτου, οι 'οπου στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.Τέλος ξερό χορτα καίει η φωτιά στην Ελιά Μυκόνου, όπου επι τόπου βρίσκονται 2 πυροσβέστες με 1 όχημα και 1 ελικόπτερο.

Κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη

Ο κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά την Τρίτη είναι αυξημένος (κατηγορία κινδύνου 4) στις περιοχές:
• Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής).
• Εύβοιας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).
• Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου).
• Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.