Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

«Ενάντια στην ωμή πολιτική παρέμβαση κατά της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αστέρα Τρίπολης το ΠΕΣΥ»

Με αυξημένη πλειοψηφία το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου υπερψήφισε την πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη να σταθεί "Ενάντια στην ωμή πολιτική παρέμβαση κατά της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αστέρα Τρίπολης".
Σύμφωνα επίσης με πρόταση του Περιφερειάρχη συστήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από την Αντιπεριφερειάρχη κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Ευάγγελο Γιαννακούρα και του Περιφερειακούς Συμβούλους κκ Ρουμελιώτη και Βαλασόπουλο, προκειμένου να παρακολουθούν τις διαδικασίες και να διατυπώσουν την άποψη του Συμβουλίου για την κάθαρσηστο ποδόσφαιρο. Ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι η στήριξη προς τον Αστέρα Τρίπολης δεν αφορά την ομάδα καθ’ εαυτή, αλλά στέκεται ενάντια στη λογική αυτή της δικαιοσύνης, η οποία ασελγεί εις βάρος της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπό την προϋπόθεση ότι είναι ανυπεράσπιστη πολιτικά. Ο Περιφερειάρχης όπως πρόσθεσε, η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης διαθέτει το πλεονέκτημα να διαθέτει φιλάθλους οι οποίοι δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα και επεισόδια ποτέ. Όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης, το Περιφερειακό Συμβούλιο θα σταθεί ενάντια στ ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών, με στημένα δικαστήρια και στημένες συνθέσεις.

«Η άμεση και αποτελεσματική η κινητοποίηση των δυνάμεων της πυροσβεστικής προστάτης των πολιτών»

Άμεση και αποτελεσματική χαρακτήρισε την κινητοποίηση των δυνάμεων της πυροσβεστικής ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης που ενημέρωσε το σώμα για τις δύο πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, αυτή στο Βαθύ Γυθείου και αυτής στην Αρκαδία. Όπως επεσήμανε ο κ. Τατούλης, η κινητοποίηση υπήρξε άμεση κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες με διάσωση των χωριών που απειλήθηκαν, αλλά και μελανό σημείο την απώλεια της ζωής αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος στο Βαθύ. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έψεξε ωστόσο τη στάση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος με τη κίνηση του να κηρύξει την περιοχή της Αρκαδίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνέτεινε στον πανικό των κατοίκων που είναι ο χειρότερος οδηγός σε τέτοιες περιπτώσεις.
«Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Λεωνίδα Κύρκου και του Λυκούργου Καλλέργη στο ΠΕΣΥ»
Ενός λεπτού σιγή κράτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη μνήμη του Λεωνίδα Κύρκου, μιας μεγάλης πολιτικής προσωπικότητας, όπως τον χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης, ο Κύρκος υπήρξε πολιτική φυσιογνωμία που αποδέχθηκε τα μηνύματα του εμφυλίου, στάθηκε απέναντι στο δογματισμό και ανέλαβε πρωτοβουλίες για μείωση της έντασης της περιόδου.  Μαζί με τη μνήμη του κ. Κύρκου το Περιφερειακό Συμβούλιο τίμησε και τη μνήμη του κ. Λυκούργου Καλλέργη, σημαντικότατης φυσιογνωμίας της τέχνης και της πολιτικής.
Συγχαρητήρια του Περιφερειάρχη και του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου στους επιτυχόντες»
O Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου συγχαίρουν τους επιτυχόντες των φετινών πανελληνίων εξετάσεων.
Καλή επιτυχία και σταδιοδρομία στη νέα ζωή είναι το μήνυμα που σήμερα το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου απευθύνει στους αυριανούς φοιτητές. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας η  περιφέρεια Πελοποννήσου σας εύχεται αυτά τα χρόνια να είναι δημιουργικά και παραγωγικά με γνώσεις και επιτυχίες. Αλλά και όσοι δεν επέτυχαν είναι μία ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους τους και να ξεκινήσουν από την αρχή με όρεξη και αυτοπεποίθηση. Η περιφέρεια Πελ/σου σας εύχεται καλή πρόοδο.