Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Πολιτικός ο χαρακτήρας του σώματος των Περιφερειαρχών που από την 1η Ιουλίου αναλαμβάνουν το ΕΣΠΑ



Το πολιτικό χαρακτήρα του σώματος των Περιφερειαρχών που από την 1η Ιουλίου αναλαμβάνουν τη διαχείριση των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και υπηρεσιών που αφορούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

"Οι αρμοδιότητες που από σήμερα μεταφέρονται στην αιρετή περιφέρεια, και οι υπόλοιπες για τις οποίες δεν υπάρχει συνταγματικό κόλλημα που θα μεταφερθούν στο άμεσο μέλλον, αποτελούν τα σημαντικά εκείνα εργαλεία που θα μας δώσουν την δυνατότητα να δημιουργήσουμε περιφερειακή ανάπτυξη και τοπική οικονομία στην Πελοπόννησο. Η περιφερειακή ανάπτυξη είναι θέμα πολιτικό και η Ένωση Περιφερειών πολιτικός φορέας υλοποίησης της" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης.

Τη σημαντική αυτή μεταρρύθμιση που συνιστά η μεταφορά, από την 1η Ιουλίου, κεντρικών αρμοδιοτήτων του κράτους στις 13 περιφέρειες της χώρας, επεσήμανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους 13 Περιφερειάρχες το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τους Περιφερειάρχες θεμελιωτές μιας μεγάλης μεταρρύθμισης, που θέλει να φέρει την εξουσία, την Πολιτεία κοντά στον πολίτη, δίπλα στον πολίτη, για να αντιμετωπίσει πραγματικά τις καθημερινές ανάγκες και τα προβλήματα σε όλους τους τομείς προσθέτοντας ότι το κράτος γίνεται πιο επιτελικό, με ιδιαίτερο ρόλο της Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης

Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και οι λοιποί περιφερειάρχες συναντήθηκαν με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών,
Χ.Καστανίδη και Π.Κουκουλόπουλο, με τους οποίους είχαν συζήτηση εφ' όλης της ύλης.