Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Η «Αγανάκτηση» πήγε… Πλατεία



Ραντεβού στο Σύνταγμα  δίνουν και σήμερα  Κυριακή οι «Αγανακτισμένοι και παρά τον βροχερό καιρό γέμισαν πάλι το κέντρο της Αθήνας
- Δίνουν ραντεβού την Τετάρτη στις 7 το πρωί έξω απο τη βουλή
- Σύνθημα τους: "Η Χούντα δεν τελείωσε το '73-  Εμείς θα την κηδέψουμε σε τούτη την πλατεία"
Για 19η μέρα η πλατεία Συντάγματος γέμισε Αγανακτισμένους, στο τρίτο κατα σειρά πανευρωπαϊκό τους ραντεβού.
Ο βροχερός καιρός δεν τους πτόησε και πολλοί λένε οτι ακόμα κι αν έβρεχε, δεν θα έμεναν σπίτι τους.
Νέοι, ηλικιωμένοι, οικογένειες με παιδιά, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, όλοι μαζί ενώνουν τις φωνές τους και εκφράζουν την οργή τους για τα επώδυνα μέτρα λιτότητας. Και ζητούν ένα καλύτερο μέλλον
Χιλιάδεςπολίτες κατέβηκαν στο κέντρο πλημμυρίζοντας την Αμαλίας, την Οθωνος, τη Γεωργίου ενώ κλειστές είναι Πανεπιστημίου και Σταδίου.

"Δεν πάμε διακοπές, δεν πάμε παραλία - θα είμαστε εδώ κάθε μέρα στην πλατεία" είναι ένα απο τα συνθήματά τους ενώ απο τα μεγάφωνα ακούστηκε κάλεσμα για συγκέντρωση έξω απο τη Βουλή, την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 7 το πρωί.

Οι Αγανακτισμένοι σχεδιάζουν αποκλεισμό της Βουλής την ημέρα που θα ψηφίζεται το Μεσοπρόθεσμο
Το σύνθημα  «δεν πάμε διακοπές, δεν πάμε παραλία, θάμαστε όλοι εδώ, κάθε μέρα στην πλατεία»,  με το οποίο  πάνε πλατεία  οι «Αγανακτισμένοι» -  19η ημέρα των κινητοποιήσεων του κινήματος -  μέχρι τώρα δεν δείχνει να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Όπως έγινε γνωστό, οι  «Αγανακτισμένοι»  δεν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του Κοινοβουλίου σήμερα Κυριακή. Αυτή η δυναμική κινητοποίηση προγραμματίζεται να γίνει το βράδυ της 14ης Ιουνίου.
Στόχος των  «Αγανακτισμένων» είναι να μην καταφέρει να μπει στη Βουλη ούτε ένας βουλευτής κι έτσι εκ των πραγμάτων να μη μπορεί να ψηφίσει υπέρ της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στις 15 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία έχει οριστει η  κρίσιμη  ψηφοφορία για το  «Μνημόνιο 2» .
Επίσης, σήμερα οι «Αγανακτισμένοι» κυκλοφόρησαν σε έντυπη μορφή τα ψηφίσματα των λαϊκών συνελεύσεων των προηγούμενων ημερών,  κάτι που θα κάνουν πλέον τακτικά, ώστε να ενημερώνονται έγκυρα και αυτοί που δεν αποφασίζουν να προσέλθουν στην πλατεία Συντάγματος.