Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Γιάννης Ιωαννίδης...είναι οι εχθροί του Αθλητισμού : Η βία, το ντόπινγκ και τα στημένα παιχνίδια.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης,  κ. Γιάννης Ιωαννίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όλος ο φίλαθλος κόσμος έχει σοκαριστεί από τις πρόσφατες αποκαλύψεις για εμπλοκή παραγόντων του ποδοσφαίρου σε σωρεία υποθέσεων στημένων παιχνιδιών, που δυστυχώς αποτελούν μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει κάθε είδους παρέμβαση, από όπου και εάν προέρχεται, που σκοπό έχει τον επηρεασμό και την αλλοίωση, με οποιαδήποτε μορφή, αποτελεσμάτων αγώνων.
 Έχουμε πολλές φορές επισημάνει ότι τρεις είναι οι εχθροί του Αθλητισμού : Η βία, το ντόπινγκ και τα στημένα παιχνίδια. Ο αγώνας της Πολιτείας πρέπει να είναι συνεχής και να στρέφεται εναντίον και των τριών μέχρι την ολοκληρωτική εξάλειψή τους. Είναι αυτό που περιμένει κάθε γονιός προκειμένου να παροτρύνει τα παιδιά του να ενασχοληθούν ενεργά με τον Αθλητισμό.
Σήμερα, με τη βοήθεια της ΟΥΕΦΑ, έγινε ένα αλλά σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση της μίας μάστιγας του Αθλητισμού.
Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα αποκαλύψει την αλήθεια και θα οδηγήσει στην παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
Από την πλευρά μας, δηλώνουμε, για άλλη μία φορά, ότι παραμένουμε στη διάθεση της Πολιτείας, ώστε με τη συναίνεσή μας, τις προτάσεις μας και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο κριθεί σκόπιμο, να συμβάλουμε στη μάχη για την πάταξη και κάθε άλλου φαινομένου που αλλοιώνει τη φύση του Αθλητισμού.
Γιατί ο Αθλητισμός, που είναι κομμάτι της Παιδείας και διδάσκει πανανθρώπινες αξίες, ενώνει και δεν πρέπει να κομματικοποιείται. Ο Αθλητισμός είναι το πιο αξιοκρατικό κομμάτι της κοινωνίας, στο οποίο ο κάθε πολίτης μπορεί να συμμετέχει ισότιμα και ανάλογα με την προσφορά του».