Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Η Τρόικα... βάζει χέρι στην ΑΕΚ!


Στο κλίμα της εποχής θα κινηθεί η Ένωση που σχεδιάζει άγριες περικοπές στα συμβόλαια των παικτών, ενώ δεν αποκλείεται να πουλήσει αρκετούς πρωτοκλασσάτους ώστε να εξοικονομήσει χρήματα.

Μία αγωνιστική κεκλεισμένων στην ΑΕΚ

Έβαλαν φωτιά σε σύνδεσμο της ΑΕΚ – Δείτε το βίντεο

Το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ την "υποχρεώνει" να περικόψει τα έξοδα της. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί όπως όλα δείχνον το καλοκαίρι, εκτός κι αν γίνει η έκπληξη και βρεθεί "συμπαίκτης" που θα βάλει χρήματα στην ΠΑΕ.

Ο πρώτος στόχοις των διοικούντων είναι να μειώσει τα συμβόλαια Σκόκο και Χιμένεθ. Ο Αργεντινός πρόσφατα ανανέωσε τη συνεργασία του με την ΑΕΚ και το νέο του συμβόλαιο προβλέπει αμοιβές 1,2 εκ. ευρώ ετησίως. Αντίστοιχα είναι τα ποσά και για τον τενχικό της Ένωσης.

Ο Σκόκο δεν αποκλείεται να πουληθεί σε ομάδα του εξωτερικού αρκεί βέβαια να εισπράξει η ΑΕΚ τα 3 εκ. ευρώ που προβλέπει η ρήτρα. Όσον αφορά στον Χιμένεθ το συμβόλαιο του λήγει το 2012 όμως δεν είναι βέβαιο ότι θα μείνει στην Ελλάδα μέχρι τότε.

Από εκεί και πέρα, στο στόχαστρο της διοίκησης θα μπουν τα συμβόλαια των Ντιόπ, Γκερέιρο. Ο πρώτος αμοίβεται με 800.000 ευρώ ετησίως ενώ ο δεύτερος με 590.000 ευρώ. Λογικά θα γίνει προσπάθεια να αποχωρήσουν και οι δύο.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και για τον Σάχα που εισπράττει 550.000 ευρώ το χρόνο, ενώ ο Μπλάνκο που είναι ο επόμενος πρέπει να θεωρείται ήδη παρελθόν.

Μείωση θα προταθεί και στον Νίκο Λυμπερόπουλο που είναι ο τελευταίος παίκτης που υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ ετησίως.

newsit.gr