Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Ζέστη σήμερα - Χαλάει ο καιρός από αύριο - Ραγδαία επιδείνωση την Τρίτη

Όπως πρόεβλεψε για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μετά τη σημερινή άνοδο της θερμοκρασίας ο καιρός χαλάει με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Η μάχη της άνοιξης να εδραιώσει την παρουσία της, έχει σαν συνέπεια έναν άστατο καιρό με σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας οπως για παράδειγμα σήμερα που θα φτάσουμε τους 25 και 26 βαθμούς κελσίου, ενώ αύριο περιμένουμε πτώση της θερμοκρασίας.

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ
Στην ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο θα έχουμε λίγα σύννεφα που αργότερα θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μπόρες η καταιγίδες το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Οι βοριάδες θα φτάσουν 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σημειώσει πτώση η οποία θα είναι πιο αισθητή στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Ο καιρός θα είναι πιο κρύος με τους βοριάδες να φτάνουν στα 7 μποφόρ και ενδεχομένως στο Καρπάθιο ακόμη και τα 8 μποφόρ ενώ οι μπόρες που θα σημειωθούν στη βορειοανατολική κυρίως χώρα, το απόγευμα στα δυτικά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου ενδέχεται να είναι και έντονες. Η θερμοκρασία θα πέσει και αλλο σε όλη τη χώρα θα βρεθεί στα επίπεδα των 19 με 20 βαθμών κελσίου.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ
Ο καιρός θα σημειώσει αξιοσημείωτη μεταβολή κυρίως από τα Δυτικά με βροχές και μπόρες οι οποίες θα συνεχίσουν την πορεία τους και την Τετάρτη και την Πέμτπη.

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε ουσιαστικά σήμερα υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν ακόμη και τους 25 βαθμούς κελσίου. Αύριο η λιακάδα σιγά - σιγά θα υποχωρήσει καθώς περιμένουμε περισσότερες νεφώσεις και δεν αποκλείεται νωρίς το πρωί να βρέξει. Η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά και θα φτάσει τους 20 βαθμούς κελσίου, αλλά αργότερα ο καιρός θα ξαναπαρουσιάσει βελτίωση από το απόγευμα και μετά.
Η Δευτέρα στην Αθήνα θα είναι περισσότερο ψυχρή καθώς περιμένουμε μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας. Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 6 και 7 μποφόρ και δεν αποκλείεται στο Κάβο Ντόρο και στις ανατολικές ακτές της Αττικής να φτάσει τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση στους 15-16 βαθμούς η μέγιστη ενώ η ελάχιστη θα είναι στους 10 βαθμούς κελσίου.

 Νewsit