Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Νέος πανικός στην Ιαπωνία – 7,4 Ρίχτερ στην επαρχία Μιγιάγκι και προειδοποίηση για τσουνάμι

Με το φόβο του Εγκέλαδου, που δε λέει να εγκαταλείψει την Ιαπωνία, ζουν οι κάτοικοι της επαρχίας Μιγιάγκι.
Περίπου στις 23:30 το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα, 17:30 ώρα Ελλάδας) η γη σείστηκε ξανά από τα 7,4 Ρίχτερ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo. Άμεσα εκδόθηκε και προειδοποίηση για τσουνάμι ενώ οι αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους των ήδη πληγέντων περιοχών να τις εγκαταλείψουν και να μετακινηθούν προς το εσωτερικό της χώρας και σε υψηλότερα επίπεδα.
Η νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην επαρχία Μιγιάγκι, όπου βρίσκεται και η πόλη Σεντάι, επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού και του γιγαντιαίου τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.
Σε συναγερμό οι αρχές, αγωνία για τη Φουκουσίμα Καθησυχαστικοί εμφανίζονται, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι υπεύθυνοι του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, οι οποίοι διαβεβαιώνουν ότι δεν προκλήθηκε κάποια ζημιά ούτε φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα από το νέο ισχυρό σεισμό. 
Όπως δήλωσε στο NewsIt ο Κωνσταντίνος Μακρόπουλο, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός αυτός εντάσσεται στην αναμενόμενη σεισμική ακολουθία που έπεται του μεγάλου σεισμού της 11ης Μαρτίου, ενώ το τσουνάμι δεν αναμένεται να υπερβεί το ένα μέτρο.

newsit.gr