Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

"Κόκκινο πανί" οι πολιτικοί στις παρελάσεις - Ηχηρές αποδοκιμασίες από τους πολίτες- "Κλέφτες! Κλέφτες!", φώναζαν στην παρέλαση στο Σύνταγμα !

-Aθήνα, Θεσσαλονίκη, Πετρούπολη και σε δεκάδες άλλες πόλεις της χώρας οι πολιτικοί αλλά και οι πολιτικές τους έγιναν κόκκινο πανί για όσους συγκεντρώθηκαν να παρακολουθήσουν την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25η Μαρτίου.

Ειδικά στην Αθήνα, πολίτες εξαγριώθηκαν μόλις είδαν πολιτικούς από όλα τα κόμματα να κάνουν δηλώσεις για το νόημα της ημέρας. "Κλέφτες! Κλέφτες!" αλλά και "Αίσχος!", οι λέξεις που βγήκαν από τα στόματα εκατοντάδων πολιτών.

Το κλίμα πλέον έχει αλλάξει. Οι εορτασμοί των εθνικών επετείων έχουν μετατραπεί σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και αποδικιμασίας κατά των πολιτικών. Και αυτό είναι εμφανές από τις ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται γύρω από πολιτικά πρόσωπα για να τους προφυλάξουν από την οργή των πολιτών. Μπορεί στο παρελθόν να είχαμε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αλλά ήταν μεμονωμένες. Τώρα οι εκδηλώσεις αυτές έχουν γίνει κύμα το οποίο δύσκολα ανακόπτεται.
Η παρέλαση ολοκληρώθηκε ομαλά, με εξαίρεση μικροένταση που σημειώθηκε στο Σύνταγμα ανάμεσα σε μέλη της "Χρυσής Αυγής" και αλλοδαπών μικροπωλητών.
Οι χρυσαυγίτες, που τραγουδούσαν τον Εθνικό Ύμνο, κυνήγησαν αλλοδαπούς, οι οποίοι προσπάθούσαν να πουλήσουν σημαίες. Οι αστυνομικοί απώθησαν τους επιτιθέμενους στην οδό Βασιλέως Γεωργίου μπροστά από την Μεγάλη Βρετανία αλλά εκείνοι προσπάθησαν να σπάσουν εκ νέου τον κλοιό. Μετά την επίθεση πέταξαν φυλλάδια τα οποία αναγράφουν: 1821 «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Επίσης πολλοί από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Συντάγματος αποδοκίμασε τους πολιτικούς που παρακολύθησαν την παρέλαση, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κλέφτες», «Κοπρίτες», «Προδότες», «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα» και άλλα πολλά συνθήματα, την ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να επιβάλλουν την τάξη και να μην αφήσουν κανένα να σπάσει τον κλοιό ώστε να κατευθυνθεί προς το μέρος των πολιτικών.
Τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος ήταν και το κόκκινο πανί για τους συγκεντρωμένους, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης,ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθήνων Ιερώνυμος και οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας, Χρήστος Σαρτζετάκης και Κωστής Στεφανόπουλος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Είναι μια ημέρα μνήμης, μια περίλαμπρη ημέρα ενός λαμπρού σταθμού της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ο ελληνικός λαός ξεσηκώθηκε άοπλος, με μόνο όπλο το πάθος για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας και κέρδισε αυτόν τον δύσκολο και σκληρό αγώνα. Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής και σεβασμό απόλυτο στους νεκρούς και τους αγωνιστές εκείνου του αγώνα», δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας και πρόσθεσε: «Σήμερα πάλι ο ελληνικός λαός αγωνίζεται σκληρά για να ξεπεράσει μια μεγάλη κρίση. Χρειαζόμαστε τις αρετές εκείνων που πολέμησαν τότε, την αυταπάρνηση, τον άδολο πατριωτισμό. Επειδή πάντοτε ο ελληνικός λαός έδειξε ότι διαθέτει αυτές τις αρετές, και σήμερα, με όπλο ακριβώς αυτές τις αρετές, θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση, για να χαρούμε μια πατρίδα και μια Ελλάδα που θα είναι ελεύθερη από κηδεμονίες και να ζήσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας σε μια καλύτερη πατρίδα».
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, δήλωσε: «Ημέρες σαν και αυτή πρέπει να μας προβληματίζουν για να επιτύχουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανόρθωση της οικονομίας και να αναδείξουμε την Ελλάδα σε φάρο σταθερότητας και ειρήνης σε μια περιοχή που είναι ιδιαίτερα ταραγμένη και επικίνδυνη. Χρειάζεται σοβαρότητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα».
«Η σημερινή ημέρα μας καλεί όλους να επιδείξουμε πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης. Με αυτοπεποίθηση, οι Έλληνες θα ξεπεράσουμε και τις σημερινές δυσκολίες. Είναι χρέος όλων μας να σταθούμε αντάξιοι των αγώνων και των μηνυμάτων που μας στέλνουν οι ήρωες του 21», είπε ο Γρηγόρης Νιώτης, αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου.
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε: «Είναι ημέρα περισυλλογής, ημέρα ιστορικής μνήμης. Σήμερα ξαναθυμίζουμε ότι όταν υπάρχουν οι ηγεσίες που μπορούν να εμπνέουν τους Έλληνες, να τους δημιουργούν πρότυπα, ιδανικά, οράματα, αξίες, μπορούν πράγματι οι Έλληνες να μεγαλουργήσουν. Κυρίως, όταν υπάρχουν ηγεσίες που τους ενώνουν και τους κάνουν να αισθάνονται τις δημιουργικές δυνάμεις που έχουν μέσα τους και μπορούν να τις αναπτύξουν». Ο κ. Μεϊμαράκης εξήρε τους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι «δεν πτοούνται από απαξιωτικούς και περιφρονητικούς, πολλές φορές, χαρακτηρισμούς» και ευχήθηκε «καλή επιτυχία στους στόχους που έχουμε βάλει για να επιτύχουμε στη σύνοδο κορυφής, η οποία είναι σε εξέλιξη».
Ο αρχηγός του κόμματος ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, δήλωσε από την πλευρά του πως «190 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εθνική παλιγεννεσία. Υποχρεούται η Ελλάδα να ξανααγωνιστεί για τα ίδια ιδανικά, ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία. Τότε πολεμήσαμε εναντίον της υψηλής πύλης της ανατολής. Τώρα αγωνιζόμαστε εναντίον της υψηλής πύλης της Δύσης. Χρειάζεται να επιστρατεύσουμε την νοοτροπία του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη και των άλλων ηρώων και να αποκρούσουμε τη νοοτροπία των νενέκων».
Σημειώνεται ότι για λόγους οικονομίας η φετεινή παρέλαση έγινε μόνο με πεζοπόρα τμήματα και όχι μηχανοκίτητα και εναέρια μέσα.

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ
Στην Θεσαλονίκη, πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους ύψωσαν πανό και διαδήλωσαν κατά του Μνημονίου, ενώ στο τέλος της παρέλασης, μέλη του ΠΑΜΕ έκαναν πορεία - παρέλαση στους δρόμους της πόλης.
Στην Πετρούπολη, γονείς και μαθητές ύψωσαν πανό διαμαρτυρίας κατά των οικονομικών μέτρων αλλά και του πολέμου στη Λιβύη. Το ίδιο και στη Νέα Σμύρνη.Και στο Νέο Ηράκλειο μαθητές διαμαρτυρήθηκαν κατά των συγχωνεύσεων.