Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Μειωμένη ήταν η προσέλευση των δικηγόρων της Αθήνας στις κάλπες για την ανάδειξη νέου Προέδρου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.
Χθες Κυριακή, πρώτη ημέρα του πρώτου γύρου των εκλογών στον ΔΣΑ προσήλθαν και ψήφισαν περίπου 3.420 σε αντίθεση με την πρώτη ημέρα του πρώτου γύρου των προηγούμενων εκλογών (24 Φεβρουαρίου 2008) όπου ψήφισαν 4.100 δικηγόροι. Ο συνολικός αριθμός των αθηναίων δικηγόρων που έχουν δικαίωμα ψήφου ανέρχεται στους 21.376.
Η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται και σήμερα πάλι από την ανατολή έως την δύση του ηλίου. Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 8 Μαρτίου 2011.
Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που δεν προσέλθει στις κάλπες να ψηφίσει το 51 % των εγγεγραμμένων στον ΔΣΑ κατά τον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, θα υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές του πρώτου γύρου, σύμφωνα με τον Κώδικα περί Δικηγόρων.

Οργανωμένοι Ολυμπιακοί: Καταψηφίστε τον δικηγόρο του Σισέ

Στο μεταξύ όπως γράφει το parapolitika.gr ,Ενόχληση ακόμη και στο εσωτερικό του συνδυασμού του έχει προκαλέσει η απόφαση του Δημήτρη Βερβεσού, να αναλάβει δύο μέρες πριν τις εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο, την υπεράσπιση του Ζιμπρίλ Σισέ. «Είναι ολέθριο λάθος» υποστήριζαν δικηγόροι, μόλις πληροφορήθηκαν την είδηση ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού τους, ήταν ο συνήγορος υπεράσπισης του Γάλλου ποδοσφαιριστή. Η επιλογή Βερβεσού, έχει εξοργίσει και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. «Ο άνθρωπος κλότσησε την καρδάρα με το γάλα» έλεγαν, χαρακτηριστικά, καυτηριάζοντας το γεγονός, ότι με αφορμή την κατάθεση της μήνυσης, ο Βερβεσός, προχώρησε σε δηλώσεις κατά του Μαρινάκη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλά μέλη των συνδέσμων του Ολυμπιακού έχουν αρχίσει να αποστέλλουν μηνύματα, ζητώντας από τους ερυθρόλευκους δικηγόρους να καταψηφίσουν τον Βερβεσό.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
Το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών για τον δικηγορικό σύλλογο Κορίνθου δεν ανέδειξαν νικητή για δύο ψήφους. Ο συνδυασμός του Παναγιώτη Νικολόπουλου (φώτο) αν επικράτησε με μεγάλη διαφορά των αντιπάλων του δεν κατάφερε να πάρει την αυτοδυναμία και θα αναμετρηθεί έτσι με τον δεύτερο υποψήφιο Α. Χανιώτη στις εκλογές που θα επαναληφθούν την επόμενη Κυριακή όπου και θα προκύψει ο νέος πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κορίνθου.
Τα τελικά αποτελέσματα στο Δ. Σ. Κορίνθου είναι τα εξής:
Έγκυρα ψηφοδέλτια 297
1. Νικολόπουλος 148
2. Χανιώτης 85
3. Λόης 59
4. Λαζάρου 5
Λευκά 6, Άκυρα 1

Συνδυασμός Π. Νικολόπουλου
1. Επιβατινού 108
2. Ζαρρής 100
3. Παπαβενετίου 88
4. Κωνσταντίνου 82
5. Φίλντιση 71
6. Ζορμπάς 61
7. Μαλανδρένης 59
8. Καραμπέτσος 57
9. Παπαδόπουλος 56
10. Βλάχος 51
11. Καλαχάνης 42

Συνδυασμός Α. Χανιώτη
1. Δαγλαρίδης 51
2. Ανδρεάδη 45
3. Μητραβέλας 45
4. Κοσσιέρης 43
5. Γιαννίκος 43

Συνδυασμός Ν. Λόη
1. Καραφωτιάς 35
2. Σμυρνιώτη 35

ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ
Σε μια εκλογική αναμέτρηση θρίλερ νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης εκλέχτηκε ο τ. πρόεδρος Σταύρος Μηνακάκης ο οποίος επικράτησε για μια (1) ψήφο διαφορά από τον απερχόμενο προέδρο Κωνσταντίνο Δημητράκουλα με ψήφους 41-40.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν οι Παναγιώτης Κομνηνός, Βασίλης Ορφανός, Σπύρος Χριστοφοράκος και Γιάννης Νικολόπουλος.

ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ
Στο Δικηγορικό Σύλλογο Γυθείου πρόεδρος επανεξελέγη ο Γιώργος Μητσάκος, που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, και στο Διοικητικό Συμβούλιο οι Νίκος Πετάκος και Τασούλα Τσιφιλιτάκου.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ο Κώστας Μαργέλης επανεξελέγη πρόεδρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας κατά τις χθεσινές εκλογές -όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, μιας και ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, επικεφαλής του ενιαίου ψηφοδελτίου «Ενωτική Κίνηση». Στη χθεσινή εκλογική διαδικασία, για τον πρόεδρο του συλλόγου ψήφισαν 303 δικηγόροι και βρέθηκαν 285 έγκυρα ψηφοδέλτια, 10 λευκά και 8 άκυρα.
Στο Δ.Σ., που θα συγκροτηθεί σε Σώμα στις 16 Μαρτίου, εκλέγονται οι Παναγιώτης Δημ. Κοντούλης (139 ψήφοι), Περικλής Αλεξ. Ξηρογιάννης (137), Γεώργιος Κων. Αλεξόπουλος (136), Κωνσταντίνος Γεωρ. Μουζάκης (129), Δημήτριος Βασ. Καούνης (121), Ολγα Παν. Θεοδώρου (109), Χαράλαμπος Φωτ. Αβραμίδης (97), Δήμητρα Ανδρ. Μαρκοπούλου (94), Βασίλειος Αλ. Δημαρέσης (91) και Θεοδούλη - Ελένη Δημ. Αδαμοπούλου (87).


ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή για τη θέση του προέδρου στο Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας, καθώς οι δύο υποψήφιοι Αιμιλιανός Σεκλός και Κωνσταντίνος Τσούτσιας έλαβαν χθες από 14 ψήφους -ενώ βρέθηκε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Στο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν οι Κυριακή Αθανασοπούλου (19 ψήφοι), Γεώργιος Βαρβαρήγος (16), Σοφία Σταθοπούλου (15) και Ευστρατία Λέφα (15).

ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ
Τέλος, στην Τρίπολη επανεξελέγη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Κωστόγιαννης με 68 ψήφους έναντι 43 του ανθυποψηφίου του Γιώργου Χουντή. Ψήφισαν για πρόεδρο 120 και βρέθηκαν 116 έγκυρα, 5 λευκά και 4 άκυρα ψηφοδέλτια.
Στο 8μελές Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν και οι 8 υποψήφιοι, δηλαδή οι Γιάννης Αγγελάκος, Αναστασία Γκιτάκου, Αντώνης Καραμήτρος, Νίκος Κατσαφάνας, Κωνσταντίνα Κυριαζή, Δημήτρης Μανιατάς, Σταύρος Μιχαλόπουλος και Χρόνης Χρονόπουλος.