Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Μεγάλο διπλό του Αστέρα Δερβενίου με 1 – 0, μέσα στο Λουτράκι επί του τοπικού Ολυμπιακού .

Μεγάλο διπλό, σπουδαία νίκη έκανε ο εξαιρετικός Αστέρας Δερβενίου μέσα στο Λουτράκι απέναντι στον Ολυμπιακό Λουτρακίου, στο Θώδειο Στάδιο. Επικράτησε με 1 - 0 και σταθεροποιήθηκε βαθμολογικά.
Ποτέ στο παρελθόν ο Αστέρας δεν είχε νικήσει τον Ολυμπιακό και ως εκ τούτου η νίκη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, μιας και ο Ολυμπιακός ήταν η μοναδική ιστορική ερασιτεχνική ομάδα του νομού μας που δεν είχε ηττηθεί από τον Αστέρα. Εξίσου η νίκη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί προήλθε από μια εξαιρετική εμφάνιση και με πειστικό τρόπο, καθότι ο Αστέρας έπαιξε μεστό ποδόσφαιρο, σύμφωνα και με τις ανάγκες του αγώνα που έγινε κάτω από πολύ δυνατό αέρα. Ο Αστέρας πέτυχε έτσι τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη και πλέον ατενίζει τη συνέχεια του πρωταθλήματος με μεγάλη αισιοδοξία.

Ο προπονητής κ. Καρυώτης, έχοντας στη διάθεσή του όλους τους παίκτες, έστησε πολύ καλά την ομάδα και στο τέλος πανηγύρισε μια σημαντική επιτυχία στην οποία έχει μεγάλο μερίδιο. Η αγωνιστικότητα που έδειξαν οι παίκτες του από το πρώτο λεπτό της συνάντησης, ίσως λόγω του ονόματος του αντιπάλου και του γεγονότος που ξεκίνησαν με κόντρα τον ισχυρό αέρα, οδήγησε στον εγκλωβισμό των αντιπάλων στο κέντρο του γηπέδου, όπου ο Πετρόπουλος και ο Νιάνγκ δέσποζαν. Η προσθήκη του Λαφαζάνου στο β’ μέρος έδεσε περισσότερο τον Αστέρα και έτσι ο Ολυμπιακός ασφυκτιούσε για να περάσει μπάλες στους επιθετικούς του. Και μετά, η άμυνα με ηγέτες τους Δάνη, Ρούτση και τον διανύοντα εξαιρετική φόρμα Ζώη σταμάτησε τις όποιες βλέψεις για τέρμα των επιθετικών του Ολυμπιακού. Γενικά, σ’ έναν δύσκολο από πλευράς καιρικών συνθηκών αγώνα, ο Αστέρας προσαρμόστηκε καλύτερα στις συνθήκες και κέρδισε δίκαια.

Στο α’ μέρος ο Ολυμπιακός με ευνοϊκό τον αέρα, είχε μόνο μια καλή φάση με τον Μαυρέλη που στο 24’ σούταρε έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Ζώη να οριζοντιωθεί για να αποκρούσει. Στο υπόλοιπο διάστημα ο Ολυμπιακός διατηρούσε μια φλύαρη υπεροχή, αλλά οι δύσκολες για την άμυνα του Αστέρα καταστάσεις ήταν λίγες, κυρίως από στημένες μπάλες παρά από συνδυασμούς παικτών. Γενικά ο Δάνης “διάβαζε” σωστά και γρήγορα τις φάσεις και καθοδηγούσε πολύ καλά τους συμπαίκτες του. Στο ψηλό παιχνίδι οι ανίκητοι Βορινιώτης και Ρούτσης δεν άφησαν τους Λουτρακιώτες να ελπίζουν σε κάτι. Έτσι όπως πήγαινε ο αγώνας οι παίκτες του Ολυμπιακού εκνευρίστηκαν και μάλιστα ο διαιτητής κ. Καλαράς “χαρίστηκε” στον Λέαντρο Σάντος Σίλβα, σ’ ένα αντιαθλητικό παίξιμο στον Μετεβελή που δινόταν εύκολα η κόκκινη κάρτα. Ο Αστέρας δεν έκανε μεγάλη ευκαιρία στο α’ μέρος προσπαθώντας να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και τον εις βάρος του αέρα. Η καλύτερη στιγμή του ήταν στο 45’ που ο Κουτρούλης ξέφυγε από δεξιά και γύρισε την μπάλα στους ευρισκόμενους στο ύψος του πέναλτι αφύλακτους Νιάνγκ και Πιλιαφά, οι οποίοι καθυστέρησαν και τελικά το σουτ του ερχόμενου στη συνέχεια Μερκούρη κοντραρίστηκε.

Στο β’ μέρος και στο 57’ ο Πιλιαφάς με κοντινή κεφαλιά, σε σέντρα του Νιάνγκ πέτυχε το νικητήριο τελικά τέρμα του Αστέρα. Μέχρι τότε ο Αστέρας είχε κερδίσει πολλά μέτρα στο γήπεδο και είχε μεταφέρει την μπάλα προς την περιοχή του Ολυμπιακού που δυσκολευόταν τώρα πλέον από τον αέρα. Το τέρμα έδωσε επιπλέον κίνητρο στους παίκτες του Αστέρα που κατά κανόνα πλέον κέρδιζαν τις μονομαχίες. Στο 60’ ο Ζώης έκανε άλλη μια μεγάλη απόκρουση σε απευθείας κτύπημα φάουλ του Λέαντρο. Στο 64’ ο Πιλιαφάς έφυγε μόνος του από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, αλλά σπατάλησε τη μοναδική ευκαιρία πλασάροντας πάνω στον εξερχόμενο τερματοφύλακα Μπόζνο. Στο 65’ σε φάση διαρκείας στη μικρή περιοχή του Αστέρα, οι Λουτρακιώτες ζήτησαν πέναλτι, όταν τα διαδοχικά σουτ τους είτε κοντραριζόντουσαν από τους αμυντικούς του Αστέρα είτε αποκρούονταν ασταθώς από τον τερματοφύλακα Ζώη με κατάληξη την απομάκρυνση της μπάλας σε κόρνερ από τον πανέξυπνο Δάνη. Στη φάση αυτή ο διαιτητής κ. Καλαράς έδειξε κόκκινη κάρτα στον Μπασιώτη του Ολυμπιακού, γιατί αυτός δυστρόπησε στην απόφασή του και κάτι του είπε. Ακολούθως, πριν από το κτύπημα του κόρνερ, στην περιοχή του Αστέρα δημιουργήθηκε αναταραχή μεταξύ των παικτών και εκεί ο διαιτητής “χαρίστηκε” στον Αυγέρη που κτύπησε στο πρόσωπο τον Πετρόπουλο.

Μετά την αποβολή του Μπασιώτη, ο Αστέρας με ελευθερωμένο τον Βορινιώτη έδεσε καλύτερα το κέντρο του και αντιμετώπισε τον αγώνα με περισσή εξυπνάδα. Μόνο μια φορά κινδύνεψε στο 81’, όταν ο Ρούτσης “πήρε την μπουκιά από στόμα” του Στεφάνοφ προλαβαίνοντάς τον και διώχνοντας σε κόρνερ το σουτ που αυτός επιχείρησε από τη γωνία της μικρής περιοχής. Και ο Αστέρας είχε μοναδική ευκαιρία, νωρίτερα στο 77’ με τον Βορινιώτη, η κεφαλιά-ψαράκι του οποίου έφυγε ελάχιστα άουτ. Στη συνέχεια οι σπασμωδικές κινήσεις των παικτών του Ολυμπιακού δεν είχαν αποτέλεσμα και ο Αστέρας πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη.

Ο διαιτητής κ. Καλαράς τα πήγε γενικά αρκετά καλά. Ελέγχεται κυρίως για τη φάση του Πιλιαφά, αλλά αυτή ήταν στη δικαιοδοσία του βοηθού του κ. Χρυσάνθου. Προσπέρασε τις προαναφερθείσες φάσεις με τους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά κράτησε τον έλεγχο του αγώνα ως το τέλος. Ο έτερος βοηθός κ. Πυργάκης πέρασε απαρατήρητος, άρα ήταν σωστός.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Ζώης, Μερκούρης (46’ Λαφαζάνος), Μετεβελής, Ρούτσης, Βορινιώτης, Δάνης, Νιάνγκ, Πετρόπουλος, Πιλιαφάς, Κουτρούλης (75’ Γερμάνοφ), Τσιπάς (89’ Πεθαίνος).

asterasderveniou.gr