Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Απεβίωσε ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος

Πέθανε αργά το απόγευμα του Σαββάτου από ανακοπή καρδιάς ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Καυτανζόγλειο στάδιο, για την ονομασία του προπονητηρίου αλμάτων και δρόμου σε «Νίκος Ζαχαριάδης». Παρά το γεγονός ότι ήταν παρόντες στην εκδήλωση 3 γιατροί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρά τις προσπάθειες που έγιναν, δεν κατέστη δυνατό να διασωθεί
Ο Ντίνος Κοσμόπουλος είχε γεννηθεί το 1928. Εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 1986 και το 1989 εκλέχθηκε δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το 1998. Υπήρξε επίσης πρόεδρος του Ηρακλή (σ.σ. ο πατέρας του, Απόστολος, ήταν από τα ιδρυτικά μέλη και επίσης πρόεδρος του συλλόγου).
Θυμίζουμε στους Έλληνες του σήμερα την ομιλία του Ντίνου Κοσμόπουλου στο μεγαλύτερο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε ποτέ στη Θεσσαλονίκη, ήταν αυτό του 1992 για το Μακεδονικό. Ακούστε τη συγκινητική ομιλία του τότε Δήμαρχου Ντίνου ΚοσμόπουλουVIDEO...

 

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι, ο κ. Μπουτάρης που θέλει να βγάλει τον Μέγα Αλέξανδρο από τη σημαία της πόλης...!!!, αλλά και αυτοί που ξεπουλάνε κάθε μέρα τη χώρα μας....
Φτωχότερη είναι από το απόγευμα του Σαββάτου η Θεσσαλονίκη, μετά την απώλεια του Ντίνου Κοσμόπουλου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.
«Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός, με σπάνιο ήθος, ο Ντίνος Κοσμόπουλος υπηρέτησε την πόλη του επιδεικνύοντας διαρκή διάθεση για προσφορά» επισημαίνει.
Η Διοικούσα Επιτροπή εκφράζει την θλίψη της για την απώλεια και συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Την οδύνη της για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κοσμόπουλου εξέφρασε, μέσω ανακοίνωσής της, η ΠΑΕ Ηρακλής. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η μεγάλη οικογένεια του Ηρακλή μας θρηνεί την απώλεια ενός μεγάλου ανθρώπου και ενός μεγάλου Ηρακλειδέα. Ο Ντίνος Κοσμόπουλος δεν βρίσκεται, πλέον, ανάμεσά μας και η είδηση αυτή σκορπίζει οδύνη σε όλους μας. Ο ιστορικός πρόεδρος του συλλόγου μας, ο εργατικότατος Δήμαρχος της πόλης μας, κατόρθωσε να βάλει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της παρουσίας του στον αθλητισμό και στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και άπαντες του οφείλουμε σεβασμό και αναγνώριση. Φτωχότεροι μετά την απώλειά του, ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια και δύναμη στους οικείους του, για να φέρουν πάντα ανεξίτηλη την μνήμη του σπουδαίου εκλιπόντος. Η ιστορική καταγραφή έχει αγκαλιάσει αναπόδραστα την παρουσία της προσωπικότητας του».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΚΑΕ Ηρακλής, τονίζοντας: «Η Κ.Α.Ε. Ηρακλής Θεσσαλονίκης εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του μεγάλου Ηρακλειδέα και Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Κοσμόπουλου για τον αδόκητο χαμό του. Η οικογένεια του Ηρακλή, η Θεσσαλονίκη, όλη η Ελλάδα έχασε έναν μεγάλο άνθρωπο, έναν μεγάλο πολιτικό, έναν μεγάλο Έλληνα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ