Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Πόσοι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι έχασαν τα δώρα τους για να "εισπράξουν" οι πράσινες τράπεζες-σύμβουλοι;

Αµοιβές 29 εκατ. στους συµβούλους ιδιωτικοποιήσεων!!


Aμοιβές 29 εκατ. ευρώ έχει προγραµµατίσει η κυβέρνηση να πληρώσει το 2011 στους συµβούλους που θα προσλάβει για τις αποκρατικοποιήσεις, όπως προκύπτει από την απόφαση του υπουργείου Οικονοµικών για την κατανοµή των πιστώσεων του προϋπολογισµού.
Οπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να εισπράξει φέτος 1 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις, αλλά προηγουµένως θα πρέπει να πληρώσει τους συµβούλους που θα τη βοηθήσουν σ’ αυτό.
Φυσικά, το µεγάλο κονδύλι του προϋπολογισµού προορίζεται για την κάλυψη των δανειακών αναγκών του ∆ηµοσίου. Σε τόκους και χρεολύσια θα καταβάλει 63,6 δισ. ευρώ.
Εξάλλου, για συντάξεις το υπουργείο Οικονοµικών πληρώνει 6,25 δισ. ευρώ. Εξ αυτών τα 34 εκατ. ευρώ αφορούν βουλευτές και πρωθυπουργούς, τα 59 εκατ. δηµάρχους και προέδρους κοινοτήτων, τα 90 εκατ. ευρώθύµατα πολέµου 1940-1949 και τα 18 εκατ. ευρώ αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Για τους κληρικούς, το Ελληνικό ∆ηµόσιο θα καταβάλει 70 εκατ. ευρώ σε συντάξεις, λίγο λιγότερα από τις συντάξεις του ΟΣΕ που φτάνουν τα 83 εκατ. ευρώ.
(tanea.gr)

http://online-pressblog.blogspot.com/2011/01/29.html